avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... atragere raspundere fost administrator
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

atragere raspundere fost administrator

Fostul administrator si asociat unic al firmei cu care am probleme a cesionat partile sociale catre o alta persoana, iesind astfel din firma. Cesiunea s-a produs cu cateva luni (4 luni) inainte de intrarea in lichidare a firmei (pe legea 84). Pot face cerere de atraagere a raspunderii acestui fost administrator (acum strain de firma)?
Cel mai recent răspuns: Marius Bote , Practician in insolventa 22:57, 3 Februarie 2011
Daca exista probe ca trebuie sa fie tras la raspundere lichidatorul ca formula actiune impotriva persoanelor responsabile pentru faliment
Buna seara .
Nu conteaza ca a iesit acum 4 luni din firma,daca se dovedeste ca a provocat pagube firmei,va raspunde si acesta ,dar atentie: administrator ,nu asociat sau actionar simplu .
Marius Bote .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Esti responsabil pentru datoriile firmei pe perioada in care ai fost actionar? alexandru889 alexandru889 Daca de exemplu pentru o anumita perioada am fost actionar intr-o firma si apoi am iesit din acea firma ca si actionar. Poti sa fi tras la raspundere pentru ... (vezi toată discuția)
Srl cu amenda de lipsa bilant neachitata Cipmars Cipmars Salut, am fost asociat cu cineva intr-o firma. Respectiva persoana era trecuta ca administrator. Din 2008 am primit amenda de bilant nedepus si de atunci firma ... (vezi toată discuția)
Insolventa nixnix nixnix buna seara va rog daca se poate sa ma lamuriti si pe mine ce inseamna insolventa ,cum poate intra o firma in insolventa? mentionez ca am o firma care a ... (vezi toată discuția)