avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Perioada de proba se plateste?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Perioada de proba se plateste?

Buna ziua!

Stiu ca s-a modificat codul muncii, insa nu mi-e destul de clara partea cu perioada de proba. Vreau sa ma angajez, iar patronul a zis ca trebuie sa stau in proba o luna de zile, dar pentru ca vin doar trei zile pe saptamana, cinci ore pe zi, nu poate sa imi faca un contract. Dupa cateva zile a zis ca imi face contract, dar ca nu trebuie sa ma plateasca pentru ca asa e legea din 2011, si ca doar imi merge vechimea. Intrebarea mea este: Perioada de proba se plateste si in cazul meu sau doar in cazul in care se lucreaza opt ore pe zi, sau din 2011 nu se mai plateste deloc? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:42, 3 Februarie 2011
Codul muncii inca nu s-a modificat. Sunt discutii, propuneri.........
Chiar daca e perioada de proba, va trebui sa va faca contract de munca si sa va plateasca pentru aceasta perioada.

Angajarea nu poate fi facuta decat prin incheierea CIM. Termenul perioadei de proba se stipuleaza in acest CIM. Inceperea activitatii nu poate fi facuta decat in ziua urmatoare in care CIM a fost inregistrat in revisal. In perioada de proba aveti dreptul la salariu si la celelalte drepturi acordate salariatilor din unitate.
Ce va propune angajatorul este munca la negru si este sansctionata de inspectorii ITM. Modificarile in codul muncii nu au fost facute dar nu va exista ca perioada de proba sa nu fie platita.
Daca prestati orice activitate, sugestia mea este sa fie facuta in baza unui contract de munca. Perioada de proba se desfasoara in cadrul unui contract de munca. Nu se trateaza diferit.
Pentru verificarea aptitudinilor salariatului, la încheierea contractului individual de muncă se poate stabili o perioadă de probă de cel mult 30 de zile calendaristice pentru funcţiile de execuţie şi de cel mult 90 de zile calendaristice pentru funcţiile de conducere.

Perioada de probă constituie vechime în muncă.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cim EUGENIA1981 EUGENIA1981 Buna ziua! As vrea sa stiu si eu atunci cand se face un CIM pe o perioada de proba se numeste antrecontract?sau e un contract care dupa perioada asta se va ... (vezi toată discuția)
Incetare contract individual de munca Marinescu_And Marinescu_And Buna seara! As dori sa va intreb si eu 2 chestii, daca ma puteti ajuta: 1) cat este perioada de proba la angajati (functii de executie) si daca este ... (vezi toată discuția)
Angajat in perioada de proba(4 zile) Strasbourg Strasbourg Cum se face ca la nici 4 zile au aparut inspectorii in vizita - totul a fost in regula cu restul angajatilor si restul actelor, mai putin persoana ce se afla ... (vezi toată discuția)