avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Comunicare Tribunal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Comunicare Tribunal

Azi mi-a sosit prin posta Sentinta Civila.
S-a admis actiunea in ceea ce priveste plata salariului compensator si celui de al 13-lea.
Stiu ca trebuie sa astept 10 zile pentru dreptul paratei la recurs.
Intrebare:
1. Ce am de facut mai departe, dupa cele 10 zile ?(nu am avut avocat)
2."Cel putin un salar compensator". De unde stiu eu sau partea parata, cate acorda, in cazul in care in C.I.M. nu e mentionat nimic in acest sens.
Ultima modificare: Joi, 3 Februarie 2011
stelamudura, utilizator
Cel mai recent răspuns: stelamudura , utilizator 19:27, 3 Februarie 2011
Ce solutie a pronuntat instanta? ... Nu trebuie sa asteptati formularea recursului ci puteti pune in executare hotararea respectiva, sub riscul intoarcerii executarii, daca fostul angajator castiga in recurs.
Pentru aceste motive, in numele Legii
Hotareste

Admite actiunea formulata de reclamnta...(eu), in contradictoriu cu... si in consecinta:
Obliga parat sa plateasca reclamantei compensatia prevazuta de art.78 alim.1 din CCM la nivel national pe anii 2007-2010 si premiul anual pentru perioada efectiv lucrata de reclamanta in anul 2009.
Fara cheltuieli de judecata
Definitiva
Cu drept de recurs in 10 zile de la comunicare
Pronuntata in sedinta publica den 13.01.2011

Cum punin executare sentinta?
in cat timp dupa aceea sunt obligati la plata sumei?
Ultima modificare: Joi, 3 Februarie 2011
stelamudura, utilizator
1. Puteti formula o cerere catre fostul angajator pentru a va plati sumele stabilite de catre instanta prin hotararea pronuntata... daca in termen de 15 zile de la data inregistrarii cererii, fostul angajator nu va plateste aveti posibilitatea de a face plangere penala pentru savarsirea infractiunii prevazute si pedepsite de art.277 C.mun.

sau

2. Puteti apela la un executor judecatoresc pentru a pune in executare hotararea primei instante care este definitiva si executorie.
Imi da cineva, va rog, un model pentru executarea acestei sentinte?
Multumesc
Va multumesc mult.

Alte discuții în legătură

Executare sentința Petrus1731 Petrus1731 Am castigat procesul, s-a dat sentinta: „obliga parata sa plateasca reclamantei suma de ...., reprezentand ...., cu titlu de ...., Executorie de drept. ... (vezi toată discuția)
277 codul muncii - refuzul de a face plata pana la recurs = infractiune? andra1234 andra1234 intrebare: un angajat a castigat in instanta drepturi salariale, societatea nu a primit inca hotararea judecatoreasca astfel incat sa o poata contesta ... (vezi toată discuția)
Continut hotarare sejc_2010 sejc_2010 Admite contestatia precizata, formulata de contestatoarea X domiciliata in.....in contradictoriu cu parata societatea comerciala Y si in consecinta: constata ... (vezi toată discuția)