avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Rog sfat
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Rog sfat

buna ziua
am intrat pe acest forum in speranta ca voi gasi un raspuns la situatia in care ma aflu. o sa spun direct. am provocat un accident anul trecut si aveam doar rca. am oferit rca-ul soferului celalalt si am crezut ca e totul ok. zilele acestea m-am trezit cu o citatie din partea asiguratorului celuilalt conducator auto. firma de asigurari ne da in judecata atat pe mine cat si pe faimoasa deja firma (daca stiam vreodata cat de multi au avut experiente neplacute cu aceasta companie renuntam la ea). nu stiu ce sa fac. e vorba de o suma imens de mare. mi-ar trebui 8 - 10 ani sa returnez acea suma plus penalitati plus cheltuieli de judecata. am mare nevoie de un sfat.
Ultima modificare: Joi, 3 Februarie 2011
sonny123, utilizator
Cel mai recent răspuns: sonny123 , utilizator 17:55, 4 Februarie 2011
Trebuie sa va formulati o aparare din moment ce ati primit deja citatia. Insistati pe faptul ca aveati rca valabil si nu puteti fi obligat la plata pt. ca tocmai de aceea ati incheiat asigurarea sa va protejeze in caz de accident. Nu au decat sa achite cei d ela asigurari. Mai multe amanunte depind de speta concreta. Din c eoras sunteti, etc?
Presupun ca ati fost citati in proces cu asiguratorul CASCO al pagubitului, care probabil a achitat reparatia si nu a primit despagubirea de la asiguratorul RCA al dv.
Ati fost citat ca intervenient fortat, nu trebuie sa va faceti griji, litigiul se va stinge definitiv intre cei doi asiguratori.Este suficient sa trimiteti o intampinare prin care sa mentionati polita RCA pe care o detineati si asiguratorul de la care ati cumparat-o.
Daca la data evenimentului dispuneati de o polita RCA valabila nu aveti de ce sa va temeti pt ca polita RCA va acoperi toate daunele.Este o problema de procedura intre cele doua firme de asigurare care se va sfarsiin favoarea asiguratorului celui pe care l-ati accidentat dar fara implicarea dv. Consultati-va avocatul si va va lamuri despre ce este vorba.
Probabil ca pagubitul a reparat masina pe asigurarea CASCO ignorand sa deschida dosar de dauna pe RCA-ul dvs.
Parerea mea personala este ca veti castiga procesul doar trebuie sa gasiti un avocat cu experienta in daune asigurari.
Va multumesc tuturor pemtru sfaturile oferite. Intr-adevar, pagubitul si-a reparat masina pe CASCO. Inteleg de la dvs ca totusi este necesara consultarea unui avocat care eventual sa ma si reprezinte in instanta. Inca odata va multumesc pentru explicatii. Sper sa fie totul bine pt mine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma de asigurari da in judecata soferul zdb zdb Buna ziua, In 2008 socrul meu a provocat un accident auto in timpul serviciului cu masina de serviciu. Au fost implicate 2 masini ale unor persoane ... (vezi toată discuția)
Asiguratorul meu nu vrea sa plateasca dauna unui accident rutier smacicas smacicas Buna seara! am si eu o nelamurire. Am avut un accident de circulatie anul trecut in martie in care eu am fost vinovat, am hotarat impreuna cu pagubitul sa ... (vezi toată discuția)
Citatie dupa 2 ani de la accident popamdl popamdl buna din nou! ...se pare ca urmele accidentului in care am fost implicata in 2009 nu vor nicicum sa fie sterse. Pentru inceput v-am copiat post-ul meu de ... (vezi toată discuția)