avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... bani cu umprumut cu hartie notariala
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

bani cu umprumut cu hartie notariala

am dat cuiva acum 2ani si 7luni 100mil.lei vechi si am facut o hartie la notar ,in care se specifica ca daca in caz de neplata a banilor la un an de la imprumut se va aplica o dobanda de 1%pe zi,pana in ziua restituiri,acum sunt in proces cu respectivul caruia i-am imprumutat banii si anumiti avocati au spus ca s-ar putea sa nu imi mai pot recupera baniichiar daca am acel act notarial. este posibil asa ceva.....ca ma sfatuiti. va multumesc
Cel mai recent răspuns: DIANA HANDRA CALUGAR , 11:28, 4 Februarie 2011
daca nu are bunuri sau venituri , nu aveti ce executa. poate la asta s-au referit.
nici dobanda peste cea legala nu veti lua
Ord9/2000
Art. 5. - În raporturile civile dobânda nu poate depăşi dobânda legală cu mai mult de 50% pe an. Dobânda trebuie să fie stabilită prin act scris. În lipsa acestuia se datorează numai dobânda legală.
Art. 9. - În raporturile civile obligaţia de a plăti o dobândă mai mare decât cea stabilită în condiţiile prezentei ordonanţe este nulă de drept.
Ultima modificare: Joi, 3 Februarie 2011
gi-jane2, moderator
consultati un avocat.Trebuie vazuta acea hartie de care faceti vorbire.Dc este un contract de imprumut, constituie titlu executoriu si...nu mai este necesar sa va adresati instantei..
Nu cunosc datele problemei..
Care este pozitia imprumutatului?
Daca sunteti deja in instanta civila, banuiesc ca..deja ati achitat taxa de timbru etc..Care este stadiul dosarului?
In principiu, n ar trebui sa intampinati mari dificultati in obtinerea unei hotarari favorabile..
Mult succes..
av.cristealuminita@yahoo.com

Daca aveti un act notarial nu inteleg de ce aveti actiune in instanta. Actul notarial se pune direct in executare la scadenta acestuia, iar executorul judecatoresc va calcula dobanda stabilita de parti sau, daca va considera ca acel procent stabilit contravine dispozitiilor legale, va calcula dobanda legala.
Oferiti mai multe detalii despre procesul pe care il aveti, ce obiect are.
actul notarial constituie tirlu executoriu, trebuie sa va adresati direct executorului judecatoresc competent. In situatia in care imprumutatul nu are pe numele lui bunuri imobile sau mobile nu prea aveti ce executa din pacate! e vorba de o suma mare? poate e angajat undeva si se pune poprire pe salariu!
titlu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumuturi bani, recuperare BACOS BACOS Daca ai imprumutat o suma de bani unei persoane pe baza de contract notarial unde este stipulat ca > in cazul nerestituirii imprumutului la termenul ... (vezi toată discuția)
Imprumut bani cu titlu executoriu fara garantii johnnydls20 johnnydls20 buna ziua. va rog, daca aveti amabilitatea, sa imi raspundeti si mie la cateva intrebari. in urma cu ceva vreme (cand inca nu venise criza si la noi in tara) ... (vezi toată discuția)
Contract de imprumut civil cu act notarial !!! urgent !!! R. Tiberiu R. Tiberiu Buna ziua, am o mare problema si nu stiu exact cum as putea proceda. Am imprumutat pe cineva cu suma de 2750 euro,pana pe data de 15 iunie 2010,Am intocmit un ... (vezi toată discuția)