avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Termenul și încasarea \"plaușatului\" este ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Termenul și încasarea "plaușatului" este legalã?

În luna precedentă am omis să înștințez asociația de proprietari din blocul în care locuiesc despre consumul de apă pe care l-am efectuat, și m-am trezit cu sume uriașe pe lista de întreținere și cu consum 0 atât la apă caldă cât și la apă rece.
Am cerut explicații și mi s-a comunicat că am fost trecut la "plaușat".
Deși am căutat acest termen în dex și pe Google, n-am putut să găsesc nimic relevant. În DEX nu există acest termen, iar în Google, singura conotație pe care o găsesc este "verde plaușat".

Cu toate că am fost obligat să plătesc acel consum de apă pe care l-aș fi efectuat probabil într-un an, am fost obligat și să plătesc consumul real pe care l-am trecut în luna următoare.

Acest lucru este legel? Sau este una din "micile afaceri" cu care se ocupă asociațiile de proprietari?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 06:48, 4 Februarie 2011
Cautati pe dex "pausal". Poate ati inteles dv. gresit, nici nu pot sa scriu cum ati scris dsv.:D
Plausat =D> .... superb termen.


Paușal = tarif sau preț stabilit în baza experiențelor, care se plătește uniform
Muțumesc pentru răspuns.

Înseamnă că doamnele de la administrația de locatari nu cunosc bine termenul pentru că așa mi l-au prezentat.
Sa va raspund la problema de baza.
Doamnele de la administratie, asa cum nu stiu ca "plausatul" este pausal, in acelasi fel ar fi trebuit sa va prezinte un PV al comitetului executiv al asociatiei de proprietari prin care se reglementeaza repartizarea "pierderilor de apa" si in ce conditii se aplica "plausatul" si nu v-au aratat nimic.

Asa ca eu va sfatuiesc ca mai intai sa le cereti acest regulament de repartizare a "pierderilor de apa" sau legea care le da dreptul ca in interiorul a 90 de zile sa va puna "plausat".
Probabil n-au habar Normele ANRSC care prevad ca dupa 90 de zile de la necomunicarea indecsilor locatarul este trecut cu un consum estimat de 5,1 mc AR / persoana si 3,3 mc AC / persoana, urmand ca ulterior sa se faca regularizarea consumurilor.
Si le anuntati ca daca nu va arata vreun document din care sa reiasa ca ce v-au pus pe lista de plata la apa este legal, veti reclama la primarie si chiar la fisc pentru un control la taxele pe care le platesc la stat (impozite, diverse contributii etc. :)) ) si ca in final nu platiti acea cantitate de apa pana nu va demonstreaza ca este pusa legal pe lista.
Ultima modificare: Vineri, 4 Februarie 2011
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imi spuneti, va rog, cat este consumul pausal la apa rece si ... puimicc puimicc Imi spuneti, va rog, cat este consumul pausal la apa rece si apa calda? Imi spuneti, va rog, ce act normativ reglementeaza acest aspect? (vezi toată discuția)
Consum apa pausal in bucuresti Anca07 Anca07 Vara trecuta am facut verificarea metrologica a contoarelor de apa in bloc, dar 5 apartamente au refuzat aceasta verificare si nici nu au montat contoare noi. ... (vezi toată discuția)
Impartire diferente consum apa andrei_70 andrei_70 Cum este legal sa se procedeze in cazul in care unii vecini nu dau citirea contorului de apa iar noi ceilalti suntem obligati mereu sa platim diferentele de ... (vezi toată discuția)