avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... neprezentare la proces
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

neprezentare la proces

Buna ziua.Sotia mea a deschis actiune de divort.Avem o fetita de 8 ani.Ea a plecat de acasa acum 1 luna in chirie pe fondul unei crize de isterie.
Am primit acasa instiintarea in care scrie la cauza ca as fi folosit cuvinte jignitoare si chiar violenta fizica,ceea ce nu este adevarat...Sunt sigur ca avocatul a redactat respectiva...no ofense!
Eu nu as vrea sa ma prezint la acest proces.Nu-mi plac procesele si nici nu vreau sa creez tensiuni inutile.Vreau sa-i respect alegerea.Avem 10 ani de casatorie,dar in ultimii 3 ani nu a mai fost o viata frumoasa,intrandu-i in cap aceasta idee a divortului.
Mi-a zis ca nu are pretentii decat pensie alimentara la fetita.
Ce mi se poate intampla daca nu ma prezint la proces?
Va multumesc!
Da, ar fi cel mai bine.
In primul rand, vorbiti cu sotia si puneti-va de acord asupra unui program de vizitare; care, ii spuneti, sa nu fie fix, ci orientativ.
Stabiliti-l foarte bine, asa inact, daca veti avea diverse situatii viitoare, sa puteti trai cu el. Poate se recasatoreste doamna, poate innebuneste de tot soacra sau isi descopera alte talente... E bine sa fie, ca nu mai faceti dv. alta actiune cand apele vor fi deja tulburi, stabiliti acum un program cand lucrurile sunt bunicele.
Asa incat trimiteti o cerere reconventionala.
Da, faceti si partaj. Ca sa se termine cu totul... daca lucrurile se inrautatesc, au talentul de a se inrautati acolo unde nu sunt stabilite clar...

Nu, Cora, nu am spus ca nu se comunica, ci ca nu se comunica intotdeauna; adica nu era o chestiune absoluta, ci o posibilitate. De exemplu, vad ca sotia imi cere 3 lei pensie si-n rest ce-i dau eu benevol, la termenul urmator la care lipsesc eu, ea cere 25% din veniturile mele, mai exact cam 3000 de lei... Eu ma pot opune si cere termen sa-mi pregatesc apararea... dar cum nu sunt, aleluia!
Aceasta nu este o modificare in sensul procedurii civile, dar este o modificare importanta pentru parti. Si se poate face si verbal si nu se comunica. :D
La fel pe partaj, spun ca vreau 20% din bunuri, apoi precizez ca vreau 50%... :giggle: Poate fi important si orice justitiabil o considera ca fiid o modificare, chiar daca procedura civila spune altceva...
Asa ca da, nu se comunica intotdeauna. :(
este foarte important sa pastrati legaturi personale cu copilul, de preferinta inntalnirile cu acesta sa aiba loc in lipsa mamei pentru a va putea desfasura amandoi.
AVLIL a scris:

Nu, Cora, nu am spus ca nu se comunica, ci ca nu se comunica intotdeauna; adica nu era o chestiune absoluta, ci o posibilitate. De exemplu, vad ca sotia imi cere 3 lei pensie si-n rest ce-i dau eu benevol, la termenul urmator la care lipsesc eu, ea cere 25% din veniturile mele, mai exact cam 3000 de lei... Eu ma pot opune si cere termen sa-mi pregatesc apararea... dar cum nu sunt, aleluia!
Aceasta nu este o modificare in sensul procedurii civile, dar este o modificare importanta pentru parti. Si se poate face si verbal si nu se comunica. :D
La fel pe partaj, spun ca vreau 20% din bunuri, apoi precizez ca vreau 50%... :giggle: Poate fi important si orice justitiabil o considera ca fiid o modificare, chiar daca procedura civila spune altceva...
Asa ca da, nu se comunica intotdeauna. :(

Poate la instanţele din Bucureşti! În Braşov nu se procedează aşa! Chiar dacă pârâtul nu este prezent în instanţă, iar reclamantul până la prima zi de înfăţişare îşi modifică acţiunea cerând mai mult sau mai puţin faţă de cele arătate în acţiune, sau completând acţiunea cu petite noi, instanţa consemnează cele susţinute de parte dar o obligă ca până la termenul următor să facă aceste precizări în scris pentru a fi depuse la dosarul cauzei şi pentru a fi comunicate părţii adverse. La noi, în Braşov, cam aşa merg lucrurile.....;) şi aşa mi se pare în spiritul şi litera legii pentru respectarea principiului contradictorialităţii, al egalităţii părţilor şi al dreptului la apărare.;)
Nu este o modificare in sensul procedurii civile. Si nu vad cum mi-ar putea argumenta diferit un jude din Brasov sau de aiurea... Asa zice procedura, asa incat voi face tot posibilul sa merg mai departe.
Ce sa comunice instanta? Modificarea care, conform procedurii, nu este modificare?
Si pe care eu o fac oral, asa incat ce sa comunice? Inregistrarea mea? :O
Ai dreptul sa vii, sa te aperi si sa dai forta principiului contradictorialitatii etc. Daca nici macar nu vii, ne pare rau... Daca pe matale, justitiabil, nu te intereseaza, pe noi cat de rau sa ne doara de tine?
Iti cream un cadru in care sa poti profita la maxiom de drepturile tale... daca tu nu vrei asta insa... mergem mai departe si-asa! :D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort fara acordul ambilor parti? dusy8 dusy8 buna ziua, In urma cu un an am parasit caminul conjugal pe care l-am impartit impreuna cu sotia mea si copilul nostru de 5 ani, deoarece neintalegerile ... (vezi toată discuția)
Divort din culpa comuna cris_deo cris_deo buna seara. va rog sa-mi spuneti daca se poate divorta din culpa comuna chiar daca numai unul dintre soti a facut cerere? Pot sa introduc in actiune textul: \" ... (vezi toată discuția)
Vreau sa divortez ValentinBunea22 ValentinBunea22 Ce procedura de divort as putea sa folosesc pentru a divorta de sotie cu care nu ma mai inteleg si ne certam din orice? Avem o fetita impreuna de 1 an si ... (vezi toată discuția)