avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită titlu executoriu
Discuție deschisă în Executare silită

titlu executoriu

dispunem de o sentinta definitiva si irevocabila, care are ca obiect acordarea de drepturi de natura salariala ; transmisa unui executor judecatoresc in perioada cat eram salariat ; conform unei ordonante de urgenta, s-a dispus esalonarea datoriei pe care statul o are fata de noi salariatii ; drept urmare executarea silita a fost suspendata ; incepand cu iulie 2010, am fost pensionat medical; mentionez ca am varsta de 60 de ani; sfatuiti-ma va rog, cum as putea sa-mi recuperez banii mai repede si conform carui act normativ!
multumesc!
Cel mai recent răspuns: Tordoi DAD Consult S.R.L. , Consilier juridic 12:51, 5 Februarie 2011
Din pacate si de aceea scriu in status despre statul "schizofrenic": fiindca are doua ..."personalitati":D:(. Una cu care executa silit rapid si ferm orice debitor al sau si alta cu care poate fi debitor ...fara sa-i pese! De aceea, cu un astfel de stat, nu prea cred ca aveti o solutie de recuperare mai rapida. Puteti solicita in scris Ministerului finantelor sa va comunice temeiul legal, momentul si modalitatea de plata a debitului datorat conform titlului executoriu a carei executare a fost suspendata. Dar asta nu inseamna decat ca veti putea introduce o actiune in obligatia de a face, desi exista decizii ale CEDO care spun clar ca este abuziv si absurd sa ceri unui cetatean ce detine o hotarare definitiva si executorie sa apeleze din nou la forta coercitiva a statului pentru realizarea dreptului sau!X-( Dar...:( nici deciziile CEDO nu au la noi efectul scontat, cel putin ca... rapiditate a efectului.
ma gandeam ca poate exista o solutie juridica, fara sa apelez la " bunavointa" ministerului cu pricina; va rog frumos, nu ma mai trimiteti la incompetentii aia!
mai astept idei!
cu multumiri,
In opinia mea , actul legislativ care esaloneaza plata salariilor se aplica in cazul celor care nu au obtinut o sentinta in sensul prezentat de dvs. Eu consider ca, executorul ar trebui sa ceara punerea efectiva in aplicare a sentintei/deciziei definitive investiote cu formula executorie, iar daca statul prin organele fiscale ce ar tebui sa respecte acea hotarare nu se conformeaza, trebuie sa raspunda( prin functionarii sai, prin cei care refuza sa respecte si sa aplice o hotarare a instantei, etc.)
Pentru asta cred ca ar trebui solicitat in scris de catre executor aplicarea acelesi sentinte.
Discutati si cu executorul sa vedeti opinia lui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere sulta katrin katrin Am o sulta de platit in baza unei hotarari de partaj succesoral din 1998. Problema este ca-mi apare la cartea funciara ca sarcina. Cum o pot radia? Nu se mai ... (vezi toată discuția)
Indexare valoare omobil demolat-legea 10/2001 bukinst bukinst La o actiune Legea 10/2001 inceputa in anul 2002 Tribunalul a admis actiunea si a obligat Statul Roman prin Ministerul Finantelor sa plateasca o suma pentru 5 ... (vezi toată discuția)
Proceduri cedo ciobi2016 ciobi2016 Buna dimineata, Va rog mult sa ma lamuriti in urmatoarea problema:am depus o plangere la CEDO (art.6). Zilele trecute am primit o scrisoare de la ... (vezi toată discuția)