Problema mea se refera la o succesiune intre frati, 3, iar masa succesorala este alcatuita dintr-un apartament in Timisoara si terenuri intr-o zona de munte in Ardeal. Mama mea locuieste in Timisoara si este interesata de apartament, celelalte surori locuiesc in zona de munte, unde sunt terenurile. Problema este ca una dintre ele cere o suma foarte mare pentru partea ei, procesul de succesiune este inca pe rol.
1. Cum se face partajul succesoral? Se tine cont si de zona in care locuiesc partile, si ce parte din bunuri le-ar folosi mai mult?
2. In cazul in care una dintre surori este dispusa sa renunte la cota din apartament in favoarea mamei, cum se va mai face partajul, mai ales ca mama e dispusa sa renunte la cota ei de pamant, nefiind interesata de terenul de la munte?
3. In cazul in care trebuie sa platim tertei parti o compensatie materiala pentru cota din apartament, se tine cont de valoarea terenului la care am renuntat, de cheltuielile de gestionare a apartamentului? Si o ultima intrebare, la ce valoare se calculeaza bunurile din masa succesorala, la ceea data de stat pentru impozitare, sau la pretul pietii...cum se stabileste valoarea acestora?
Ref succesiune
Corina6
Se poate renunta definitiv la succesiune in termen de 1 an de la moartea persoanei sau la 2 ani ? Am dezbatut succesiunea si fratele meu vrea sa renunte la ... (vezi toată discuția)