avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general ordine de deplasare
Discuție deschisă în Contabilitate în general

ordine de deplasare

Am un angajat care face deplasari ptr.firma si care aduce bonuri,facturi,etc.si care trebuie sa decontez aceste deplasari si diferite cheltuieli... Imi trebuie sa fac Ordin de deplasare?... Dar cand dau bani in avans, trebuie sa intocmesc un act ptr.avans spre decontare? Cum arata acel model? Precizez ca se deplaseaza cu o masina inchiriata de firma. Va rog, daca se poate URGENT! MULTUMESC ANTICIPAT!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 19:01, 4 Februarie 2011
Da,trebuie facut "Ordin de deplasare", caruia ii atribuiti un numar de ordine pe care il inregistrat intr-un caiet sau registru.Se semneaza si se stampileaza de catre conducatorul societatii .Daca ii achitati inainte de plecarea in deplasare un avans,intocmiti "Dispozitie de plata" care va fi inregistrata in cont 542.
Pe verso, formularul "Ordin de deplasare " contine o rubrica cu "avans primit la plecare",unde completati suma platita ca avans. La sosirea din delegatie,tot pe verso se vor completa toate documentele care fac dovada sumei cheltuite,la care se poate adauga si diurna de deplasare. Acest ordin va fi semnat pe verso de delegat,de conducatorul compartimentului contabilitate si de director. Daca valoarea cheltuielilor depaseste suma primita ca avans ,se mentioneaza restul de plata catre salariat. In cazul in care trebuie sa restituie bani,i se va taia chitanta .

Va postez mai jos doua link-uri de unde puteti descarca ambele formulare:

[ link extern ]

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deconturi si ordin de deplasare folette folette Va rog frumos sa imi spuneti cum se procedeaza in cazul unei deplasari a unui angajat intr-un oras din Romania. am inteles (dar nu sunt sigura) ca este necesar ... (vezi toată discuția)
Ordine de deplasare ang10 ang10 stiu cum se complecteaza aceste ordine, problema mea este ca nu stiu cum se pastreaza, adica se foloseste un registru special in care sa tine evidenta lor, se ... (vezi toată discuția)
Diurna usser123 usser123 Am si eu o intrebare referitoare la diurna Daca am o suma de 32.5 lei diurna trebuie sa aduc bonuri pentru suma cheltuita? Va rog daca se poate sa imi dati ... (vezi toată discuția)