avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 303 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general deconturi si ordin de deplasare
Discuție deschisă în Contabilitate în general

deconturi si ordin de deplasare

Va rog frumos sa imi spuneti cum se procedeaza in cazul unei deplasari a unui angajat intr-un oras din Romania. am inteles (dar nu sunt sigura) ca este necesar sa completez si ordin de deplasare si decont de cheltuieli.

pe ordinul de deplasare ar trebui sa trec cheltuielile cu : transport, cazare, diurna
pe decont de cheltuieli ar trebui sa trec: cheltuili cu materiale.
deci practic trebuie completate doua documente pentru aceeasi deplasare.

este aceasat informatie corecta?
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 15:04, 12 Septembrie 2012
Corect si incorect! De ce? Exista un singur document : ordinul de deplasare (certifica deplasarea prin confirmarea cu semnatura si stampila) iar pe verso are decontul cu cheltuielile de deplasare.
Decontul (cheltuielile) de pe verso se completeaza dupa efectuarea deplasarii.

Daca dupa efectuarea deplasarii, la decontarea avansului, suma cheltuielilor efectuate este mai mare decat avansul primit, ii dati omului banii inapoi intocmind o Dispozitie de plata catre casierie.

Daca suma cheltuielilor este mai mica decat avansul primit, diferenta se depune la casierie pe baza de Dispozitie de incasare.
multumesc pentru raspunsuri dar nu m-am lamurit exact.
exista formularele acelea tipizate din comert. pe unul scrie decont de cheltuieli si pe altul ordin de deplasare (delegatie).

este necesare sa completez ambele documente pentrcum ziceam mai sus sau e de ajuns sa completez doar ordin de deplasare si pe spate sa trec si cheltuieli cu transport si cheltuieli cu cazare si diurna si cheltuieli cu materialele cumparate acolo?

in cazul in care nu aduce stampila pe acest odin de deplasare dar am factura de cazare, ce se intampla? nu mai pot baga diurna ? sau care este consecinta directa a lipsei stampilei de la unitatea de cazare ?
Aveti grija ce cheltuieli treceti acolo, cheltuielile deductibile cu deplasarea sunt transportul, cazarea si diurna, nu stiu despre ce cheltuieli cu materialele vorbiti.

Cititi acest articol, va este in mod sigur de folos (vedeti ca are 2 pagini):
www.avocatnet.ro/content/art...

In legatura cu stampila, pe ordinul de deplasare scrie Stampila unitatii si semnatura - as zice ca se refera la firma / firmele unde se deplaseaza in interesul serviciului si este vorba de semnatura si stampila acesteia/acestora; in opinia mea factura unitatii de cazare este suficienta pentru decontare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deductibilitate cheltuieli deplasare pfa lianar lianar Buna ziua, Sunt PFA-cod CAEN 7490 si prin natura activitatii efectuez destul de multe deplasari in tara (cca.10 zile pe luna) Va rog sa-mi spuneti daca pot ... (vezi toată discuția)
Ordine de deplasare ang10 ang10 stiu cum se complecteaza aceste ordine, problema mea este ca nu stiu cum se pastreaza, adica se foloseste un registru special in care sa tine evidenta lor, se ... (vezi toată discuția)
Ordin de deplasare maraloiu maraloiu Buna ziua! Ordinul de deplasare tb completat in dublu exemplar?? Asa zice contabila mea. Sunt microintreprindere \" Intermedieri comertul electronic, ... (vezi toată discuția)