avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 208 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Constatare nedreapta sau cu interes?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Constatare nedreapta sau cu interes?

Buna ziua,
Fiind si eu implicata, din nefericire, intr-un eveniment rutier..primul...din 8 ani de condus....as dori o parere cat mai realista si logica.
Asadar, eu doresc sa virez stanga de pe o strada avand indicator STOP, pe o strada cu 2 sensuri de mers...din stanga o Autobasculanta ma lasa sa trec de el pt. a vira stanga, mentionez..era coloana...linie continua...pe tot drumul..cu discontunuu in dreptul iesirii din strada de fara prioritate, asadar avansez...pana la linia discontinua pentru a ma asigura din celalalt sens de mers adica din dreapta spre stanga...nu vine masina...virez stanga, parcurg aprox 20 m...si ma trezesc cu un BULDOESCAVATOR pe contrasenul meu, acesta depasint linia lui contunua cu tot utilajul...franez...el nu a reactionat si a intrat in mine...DAUNE..CE SA MAI ZIC..LAMA a intrat nici nu stiu cum..noroc ca a agatzat capota.si nu a deviat inspre parbriz, respectiv eu.
Politia nu a venit.ne-am prezentat la birou accidentari usoare, Escavatoristul nu avea nici un act asupra sa doar buletinul, declaratia lui fiind complectata ulterior chiar la biroul unde lucrez fiind aproape de eveniment...am vazut declaratia, a vazut si administratorul firmei la care lucrez...si-a recunoscut vina..la birou..fara acte..politia , fiind la sfarsitul programului..il cearta dar ii spune sa vina a doua zi dimineata cu actele, ca deh suntem oameni..si are...ZICEM NOI TOTI IN NAIVITATEA NOASTRA !
SURPRIZA...a doua zi...bineinteles, si-a schimbat total declaratia...iar ALTA SURPRIZA Agentul constatator..accepta doar ce e in declaratia acestuia..si CULMEA nu avea nici talon, nici asigurare, vine cu o hartie cu nr. de inventar din partea firmei de care apartine buldoescavatorul......iar agentul ACCEPTA...nu-i da amenda ca nu are talon + asigurare(OBLIGATORII)...ci ma amendeaza pe mine ...eu fiind cauza accidentului neasigurandu-ma din toate partile posibilie....
povestea e lunga...baza este aceasta....bineinteles, m-am dus la avocat am depus plangere...etc...
INTREBARE: CE ESTE CORECT ???? pt daca eu nu aveam documentele necesare..nici nu vreau sa ma gandesc...CUM ESTE POSIBIL ...SCAPA BASMA CURATA VINOVATUL ....???
MULTUMESC !
Ultima modificare: Vineri, 25 Aprilie 2008
Otila, utilizator
Cel mai recent răspuns: avTodincaVeronica , utilizator 10:55, 26 Aprilie 2008
Daca ati facut plangere impotriva procesului verbal de contraventie este bine. Trebuie sa va dovediti cele sustinute cu martori.
Pe de alta parte, din felul in care ati expus situatia, daca ati avut indicatorul "STOP", trebuia sa asteptati sa treaca toate masinile si din stanga si din dreapta; si abia dupa ce v-ati asigurat si din stanga si din dreapta trebuia sa treceti. NU conteaza ca autobasculanta v-a lasat sa treceti, ati gresit pentru ca aveati STOP! Este neacordare de prioritate. Cititi Codul Rutier!
codul rutier se aplica si in spiritul lui nu doar in litera lui. mai exista si asa-zisa politete rutiera pe care nu o poti acoperi cu 10 coduri rutiere. in plus din cate am citit, deja trecuse de intersectie si celalat sofer era pe contrasens - mai precis pe directia de mers a Otiliei. Daca intr-adevar asa s-au desfasurat evenimentele, n-are nici o treaba STOP-ul. deja trecuse de intersectie. pe langa martori trebuie sa solicitati in instanta si actele pe baza carora circula cel cu buldoexcavatorul - dar cred ca stie avocatul ce trebuie facut.

m-am asigurat si din stanga(sens de mers din stanga spre dreapta) si din dreapta...(sens de mers din DREAPTA spre STANGA)si din stanga (adica sensul opus chiar daca sensul de circulatie a fost din DREAPTA spre STANGA) cand m-am oprit la axul drumului....Escavatorul nu era in raza mea de vedere...care venea PE CONTRASENS>>> eu deja eram cu TOATA masina in idirectia de mers dorita (DREAPA spre STANGA) iar pe contrasensul meu ESCAVATORUL APARUSE DEJA ...SI TOTUSI EU AM FRANAT INAINTEA LUI....
EU ERAM PE SENSUL MEU DE MERS ! VA SPUN AM MAI PARCURS CEL PUTIN 10 M ...EXPLICATI-MI DACA EU MAI AVEAM OBLIGATIVITATEA STOP CAND DEJA ERAM INCADRATA CU TOATA MASINA PE SENSUL MEU DE MERS ???
atentie a nu se confunda Basculanta care m-a lasat si Escavatorul care m-a lovit frontal fiind pe contrasens....depasind linia continua si coloana.
AM CITIT ARTICOLUL...Art. 57. - Conducatorul de vehicul care patrunde pe un drum public venind de pe un drum lateral de categorie inferioara are obligatia de a acorda prioritate de trecere tuturor vehiculelor care circula pe acel drum.

MULTUMESC
Ultima modificare: Vineri, 25 Aprilie 2008
Otila, utilizator
Art. 57 se refera la acordarea proritatii, insa dumneavoastra aveati indicatorul STOP, ceea ce inseamna ca trebuia sa va asigurati. NU inteleg cum nu ati vazut Excavatorul, care e mare si portocaliu (banuiesc), daca v-ati asigurat, mai ales ca acesta nu putea circula cu viteza mare. Trebuia sa inaintati pana la vizibilitatea maxima. Daca masina din fata lui a semnalizat "Dreapta", probabil excavatorul s-a angajat in depasire... A gresit si soferul acestuia. Dupa parerea mea, puteti primi cel mult culpa comuna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neacordare prioritate pellyx31 pellyx31 Buna ziua, daca eu circul pe banda 2 si in intersectie am semnul cedeaza trecerea si din dreapta de pe drumul cu prioritate vine o masina care intra pe banda 1 ... (vezi toată discuția)
Neacordare prioritate axa_andrei axa_andrei Buna ziua, Am avut un incident cu o masina intr-o intersectie dirijata prin indicatoare si in care eu aveam indicator de cedeaza trecerea, insa ... (vezi toată discuția)