avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune ciudata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune ciudata

mostenirea=un imobil . sunt trei mostenitori. unul se declara unic mostenitor scoate certif. de mostenitor si vinde imobilul . ceilalti doi afla, dar unul din ei neavand pretentii da o renunta la succesiune in fata notarului. e valabila aceasta renuntare, facuta dupa eliberarea certif de mostenitor in care nu fusese mentionat in niciun fel?
Cel mai recent răspuns: julius jr , utilizator 21:40, 4 Februarie 2011
Este valabila o astfel de renuntare.
Totusi, daca ii sunteti creditor o puteti ataca in instanta si accepta succesiunea in numele lui.
Renuntarea la succesiune se face in termenul de acceptare dar renuntarea facuta ulterior nu face decat sa intareasca faptul ca nu are pretentii la succesiune si nu contesta certificatul de mostenitor eliberat .Daca cel de-al treilea mostenitor are pretentii si doreste sa ceara anularea certificatului de mostenitor pentru ca nu cuprinde numele tuturor mostenitorilor si daca dovedeste ca el a acceptat in mod tacit succesiunea sau cere repunerea in termenul de acceptare , nu-l impiedica cu nimic acea renuntare a fratelui sau.
dar o renuntare la partea sa , in favoarea celui care a cumparat imobilul, este valabila?
Pt a incasa onorariu ,,unii" notari,fac asemenea acte fara sa-i mai intereseze de ce mai apare un mostenitor dupa ce s-a eliberat un cm pe care este trecuta doar o persoana!Logic ar fii fost sa-si puna intrebari,pt renuntarea most nr 2 trebuia sa apara pe primul certificat!! Dar parca e ceva normal in ROMANIA! Din proprie experianta va spun ca nu e posibila renuntarea in favoarea unuia dintre mostenitori,in momentul cind sint mai multi! Cel care renunta nu poate numii cui sa ii revina partea sa! Se imparte intre ceilalti! Mult succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de mostenitor vs. titlu de proprietate jaina jaina Buna ziua, Am urmatoarea situatie, in care pt. simplitatea prezentarii spetei voi folosi termenul \"eu\" pt. persoana pe care o ... (vezi toată discuția)
Strain de succesiune dlcodrut dlcodrut In anul 2007 s-a dezbatut succesiunea dupa decesul mamei mele. Suntem 2 frati si la aceasta sucesiune au fost declarate doar bunuri mobile (actiuni la o ... (vezi toată discuția)
Mosteniri ella2010 ella2010 daca fratele meu in urmatoarele 6 luni,nu isi exprima dorinta de a participa la succesiune dupa mama noastra [tata a murit mai demult] mai are dreptul ... (vezi toată discuția)