mostenirea=un imobil . sunt trei mostenitori. unul se declara unic mostenitor scoate certif. de mostenitor si vinde imobilul . ceilalti doi afla, dar unul din ei neavand pretentii da o renunta la succesiune in fata notarului. e valabila aceasta renuntare, facuta dupa eliberarea certif de mostenitor in care nu fusese mentionat in niciun fel?
Renuntarea la succesiune se face in termenul de acceptare dar renuntarea facuta ulterior nu face decat sa intareasca faptul ca nu are pretentii la succesiune si nu contesta certificatul de mostenitor eliberat .Daca cel de-al treilea mostenitor are pretentii si doreste sa ceara anularea certificatului de mostenitor pentru ca nu cuprinde numele tuturor mostenitorilor si daca dovedeste ca el a acceptat in mod tacit succesiunea sau cere repunerea in termenul de acceptare , nu-l impiedica cu nimic acea renuntare a fratelui sau.
Pt a incasa onorariu ,,unii" notari,fac asemenea acte fara sa-i mai intereseze de ce mai apare un mostenitor dupa ce s-a eliberat un cm pe care este trecuta doar o persoana!Logic ar fii fost sa-si puna intrebari,pt renuntarea most nr 2 trebuia sa apara pe primul certificat!! Dar parca e ceva normal in ROMANIA! Din proprie experianta va spun ca nu e posibila renuntarea in favoarea unuia dintre mostenitori,in momentul cind sint mai multi! Cel care renunta nu poate numii cui sa ii revina partea sa! Se imparte intre ceilalti! Mult succes!
Mosteniri
ella2010
daca fratele meu in urmatoarele 6 luni,nu isi exprima dorinta de a participa la succesiune dupa mama noastra [tata a murit mai demult] mai are dreptul ... (vezi toată discuția)