avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... martor sau inculpat?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

martor sau inculpat?

Buna ziua! in urma cu aproximativ 2 ani un amic s-a dus impreuna cu inca doi baieti la o plimbare,dintr-o data acei doi au zis ca se duc sa fure de la un cetatean din masina(masina era in curtea proprietarului),el a stiut unde se duc acestia,au venit in masina cu o suma de 10000 RON,din care au luat fiecare cate 600 RON si restul i-au dus inapoi(prostia omeneasca).A venit vremea anchetei,acestia fiind arestati in alta cauza au declarat si furtul comis de care v-am spus mai sus. El a declarat la politie ca acestia l-au amenintat sa ia banii sa nu spuna nimic :)) si ca nu stia de unde provin banii,si a restituit toata suma.Acestia in primele declaratii au spus ca el doar a stat in masina,la proces au spus ca a stiut de furt dar ca nu participat cu nimic,doar a stiut de unde provin banii,amicul meu a primit citatii dar nu s-a prezentat la nicio infatisare.Acestia au fost pedepesiti(art.209CP),li s-a facut recurs impotriva pedepesei lor sunt 4 luni de cand li s-a facut recurs si abia acul se judeca recursul
1. I se mai poate intampla ceva amicului meu?
2. Se poate face vreun recurs impotriva lui sau vreo cerere de revizuire?

Fara a cunoaste actele si lucrarile dosarului,nimeni nu se poate pronunta ce se poate intampla.
Va fi condamnat pentru complicitate la infractiunea de furt calificat.
Cine a formulat recurs ?
Parchetul a formulat recurs impotriva sentinteti inculpatilor,el nu a primit nicio citatie
Si inca ceva,el nu a primit nicio sanctiune,a fost doar martor in procesul in care nu s-a prezentat si recursul a fost facut pentru marirea pedepsei inculpatilor arestati pentru mai multe cauze
Daca a avut calitatea de martor dar nu a fost citat nu are probleme penale.
Probabil ca hotii condamnati s-au judecat pe prevederile art. 320 indice 1 C. pr. pen. si de aceea nu a mai fost citat.
A fost citat doar cand s-a judecat instanta de fond nu si la tribunal cand s-a facut recursul,intreabrea lui era daca i se mai poate deschide vreun dosar?

Alte discuții în legătură

Furt auto - intrebari bogdanroxanutza bogdanroxanutza Buna seara, Acum mai bine de un an, un \"prieten\", m-a rugat sa il duc pana la iubita lui, cu masina mea. Dupa ce am ajuns la destinatie, mi-a zis sa il ... (vezi toată discuția)
Schimbarea declaratiei la politie si recunoasterea adevarului romaniucpetru romaniucpetru in urma cu un an ,niste preteni de ai mei au fost prinsi in flagrant la furat, ei au facut fapta cu ajutorul meu, in ce a constat ajutorul meu, le-am facut ... (vezi toată discuția)
Ce sanse am la recurs la o contopire de pedespse? mely_mely16 mely_mely16 buna as dori sa aflu ce sanse ar if in recurs ca contopirea de pedepse sa se admita mentionez ca sunt 2 fapte un furt in 2007 in primavara si o talharie ... (vezi toată discuția)