avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensia de urmas militara. Cand se da in totalitate?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensia de urmas militara. Cand se da in totalitate?

Sotul meu (cadru militar) a fost plecat in misiune in afara tarii . La intoarcerea din misiune s-a imbolnavit de leucemie. A murit dupa 3 ani. Pe decizia medicala doctorii au scris, ”boala contractata în timpul si din cauza indeplinirii obligatiilor militare”. Eu momentan primesc pensia de urmas 50%. As dori sa stiu daca pot beneficia de pensie intregrala, precum primesc sotiile militarilor care au murit in alte misiuni (catastrofal, prabusire cu avionul, etc). Cred ca si boala sotului meu, fiind o boala incurabila, care a suferit in chinuri pe urma indeplinirii misiunii, poate fi catalogata pentru pensia de 100%.

ART. 21- LEGEA Nr. 80 din 11 iulie 1995 privind statutul cadrelor militare.
(1) Ofițerilor, maiștrilor militari si subofițerilor în activitate si celor în
rezerva, concentrați sau mobilizați în unitățile militare, li se acordă
despăgubiri pentru cazurile
de invaliditate sau de deces produse ca urmare a unor acțiuni militare, prin accidente, catastrofe sau alte asemenea evenimente intervenite în timpul și din cauza serviciului militar sau a unor misiuni în cadrul forțelor internaționale destinate menținerii păcii ori constituite în
scopuri umanitare.
(2) Cuantumul despăgubirilor ce se acordă cadrelor devenite invalide, respectiv
urmașilor celor decedate, se stabilește prin hotărâre a Guvernului.
(3) Pensia pentru invaliditate permanentă, survenită în condițiile alin. 1,
este egală cu solda lunară avută la data respectivă și se actualizează potrivit
art. 11.

Ce parere aveti?

Alte discuții în legătură

Noul statut al cadrelor militare florinjalaboi florinjalaboi Am fost cadru militar pana pe 12.06 .2013 cand am fost trecut in retragere pe caz de invaliditate gradul 2,in urma unor probleme psihice dobandite din cauza ... (vezi toată discuția)
Pensia de urmas a trei minori in cazul unui parinte decedat înaintea îndeplinirii condiţiilor pentru obţinerea pensiei pentru limită de vârstă Stepa Stepa Sotul meu a murit in urma cu zece ani la varsta de 29 ani rapus de o leucemie galopanta ne apucand sa beneficieze de vre-o pensionare pe caz de bolala. ... (vezi toată discuția)
Despagubiri pentru cazurile de invaliditate, personal militar virgil64 virgil64 De curand o lege referitoare la personalul militar s-a completat cu un articol avand urmatorul cuprins: \\\\\\"Personalul militar şi civil beneficiază de ... (vezi toată discuția)