avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... alimentare cu apa rece
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

alimentare cu apa rece

Buna seara.As vrea sa intreb urmatoarele:
1 . Teava de alimentare cu apa rece a unui apartament(ma refer la segmentul cuprins intre conducta verticala si robinetul de alimentare de sub chiuveta din baie) este proprietate comuna a locatarilor sau proprietarul respectiv este raspunzator de intretinerea acestei tevi.
2.Am avut o defectiune la aceasta teava acum un an,am reparat-o si acum am primit instiintare de plata de la o firma de asigurari pentru stricaciuni in apartamentul cu doua Multumesc
Cel mai recent răspuns: valitinu , utilizator 11:05, 22 Noiembrie 2011
Segmentul de instalatie la care faceti vorbire reprezinta parte privata de a carei intretinere /reparatie raspunde proprietarul apartamentului
Daca deficiente la acest segment au cauzat prejudicii proprietatii altui proprietar,acesta poate solicita acoperirea prejudiciului in baza unei expertize tehnice
asa cum am scris pe acest forum, se face confuzie intre bransament si racord
- bransament easte pentru apa, si limita este contoarul
- racordul este pentru canal, si limita este caminul
aceste notiuni sunt conform apa nova si LEGE nr. 241 din 22 iunie 2006 art.3 lit. i si lit k, si de la acestea incepe alta proprietate, dar nu se respecta acest lucru in cazul instalatiilor interioare la condominouri unde limita de proprietate este la teul bransamentului sau asa cum se specifica in acordul de asociere.
acest lucru se face datorita confuziei intre racord (canalizare) si bransament (apa)
@lemia50

Teava pe care ati reparat-o dv. acum un an era in proprietatea dv. Aceasta proprietate tine pana la conducta "T" care face legatura cu coloana verticala.
eu am argumentat cu legea, dar d-voastra cum argumentati ?
Pe cine intrebati?

Alte discuții în legătură

Delimitare parte comuna aoa aoa salutare, am o problema a carei rezolvare nu am gasit-o reglementata nicaieri si de aceea apelez la cunostintele voastre (poate ati trecut prin asa ceva!): ... (vezi toată discuția)
Parti comune - instalatii sanitare apartamente mousy mousy Buna seara! Ma intereseaza sa aflu care sunt partile comune in ce priveste instalatia de apa calda/rece/evacuare dintr-un apartament. Mai exact, tevile de ... (vezi toată discuția)
Unde se delimiteaza raspunderea asociatiei si intervine raspunderea proprietarului D_S D_S Ne confruntam (asociatia de proprietari) cu o problema,tehnica sau de interpretare. La WC-ul de serviciu s-a spart teava de alimentare cu apa rece dupa teul ... (vezi toată discuția)