avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... dosar penal violenta
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

dosar penal violenta

care e pedeapsa pt un dosar in urma unei altercatii ....care s a finalizat cu bataie,iar partea vatamata are un certificat de 17 zile??
eu am recunoscut ca l am batut.
va multumesc
Daca nu aveti antecedente, probabil veti primi o amenda administrativa.
In acest caz ,potrivit art.180 alin.2 c.p.,riscati o pedeapsa cu inchisoarea de la 3 luni la 2 ani sau amenda penala.Bineinteles ,subscriu ca puteti sa va opriti la procuror care sa va aplice o amenda administrativa,dar nu este obligatoriu,aceasta ramanand la latitudinea procurorului de caz.
Totodata ,ultimul alin.din textul de lege indicat ne arata ca va puteti impaca cu partea vatamata,iar in aceasta situatie este inlaturata raspunderea penala.Va sfatuiesc sa incercati sa va impacati cu partea vatamata.

Lovirea si vatamarea integritatii corporale sau a sanatatii

Lovirea sau alte violente
*Art. 180. - Lovirea sau orice acte de violenta cauzatoare de suferinte fizice se pedepsesc cu inchisoare de la o luna la 3 luni sau cu amenda.
**Lovirea sau actele de violenta care au pricinuit o vatamare ce necesita pentru vindecare ingrijiri medicale de cel mult 20 zile se pedepsesc cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda.
Actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate.
Impacarea partilor inlatura raspunderea penala.

Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Februarie 2011
andymaurul, utilizator
Eu va recomand cu tarie sa faceti tot posibilul sa va impacati cu partea vatamata.
Daca nu reusiti, avand in vedere nr destul de mare de ingrijiri medicale (mai aveati putin si va incradrati la vatamare corporala) consider ca sunt sanse mari sa va ajunga dosarul pe judecatorie. Aici solicitati sa vi se aplice prevederile art. 320 ind 1 Cod proc penala (recunoasteti cele retinute impotriva dvs in rechizitoriu), urmand sa beneficiati astfel de o reducere cu o treime a limitelor de pedeapsa. Daca nu aveti antecedente, in opinia mea, instanta va retine circumstantele atenuante de la art. 74 lit. a si c, lucru ce va avea ca si urmare aplicarea obligatorie a art. 76 lit e cod penal (dat fiind faptul ca limitele de pedeapsa sunt acum 2luni-1an si ceva ca urmare a aplicarii art. 320 ind 1), in sensul aplicarii unei amenzi penale ce nu poate fi mai mica de 200 de lei. Puteti solicita, si-n cazul aplicarii unei amenzi penale, ca modalitatea de executare a pedepsei sa fie suspendarea conditionata a executarii. In acest caz veti avea un termen de incercare de un an, in care daca stati cumintel va reabilitati.
Sper ca v-am raspuns in mare intrebarii dvs.:)
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Februarie 2011
Mirel Movilaru, Avocat
dosarul este deja in instanta,peste 2 saptamani e primul termen.
partea vatamata acum doreste sa cadem la intelegere ,insa nu stiu cum e mai bine.
ce ma sfatuiti??
cu respect
Eu va sfatuiesc sa cadeti acum la intelegere,bineinteles in limitele bunului simt si al posibilitatilor materiale,pentru ca daca veti ajunge in instanta de judecata,veti constata ca s-ar putea sa cheltuiti mai mult pe avocat,eventuale contraexpertize,ca sa nu mai vorbim de timp si nervi.Si de o eventuala pedeapsa privativa de libertate....
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Februarie 2011
andymaurul, utilizator

Alte discuții în legătură

Caz penal?? maria-magdalena maria-magdalena cu putin timp in urma, sotul meu a lovit o persoana care se afla in stare de ebrietate deoarece a agresat-o verbal pe fiica noastra de 12 ani, victima sotului ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala leitoxp leitoxp Buna seara ! La ce ma pot astepta victima avand un certificat medico-legal de16-18zile ingrijiri medicale? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Accident rutier cu pieton alexa213 alexa213 Buna ziua, am si eu o intrebare.In caz de accident minor cu victima, dar fara spitalizare, daca soferul s-a inteles cu victima la o anumita suma de bani ca ... (vezi toată discuția)