avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1328 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... legea 202/2010 se aplica si in cazul proceselor pe rol?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

legea 202/2010 se aplica si in cazul proceselor pe rol?

Va intreb pt ca am vazut o hotarire data dupa aparitia legii 202 in care s-a dat cu drept de recurs, iar in alta instanta s-a tinut seama de noua lege.
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 19:23, 7 Februarie 2011
Cred ca n-ar trebui sa se aplice, in cazul celorlalte articole din Legea 202/2010 acest lucru este precizat explicit.
Care este obiectu plangerii formulate.
Se poate formula recurs pentru alte contraventii decat cele perevazute de Legea nr.61/1991 si OUG nr.195/2002.
Numai in aceste cazuri hotararea pronuntata de prima instanta este definitiva.
In cazul legislatiei rutiere.
Stiu ca lg 202/10 prevede ca hotarirea judecatoriei este definitiva, intrebarea era daca se aplica si in cazul proceselor de pe rol.
Da. Dispozitiile de procedura sunt de imediata aplicare (se aplica si proceselor in curs).
Hotararile sunt supuse cailor de atac prevazute de legea sub imperiul careia au fost pronuntate. (legea in vigoare la momentul pronuntarii).

Ultima modificare: Luni, 7 Februarie 2011
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

"mica reforma" in materia codului rutier ContSters190226 ContSters190226 Este cunoscut faptul ca OUG nr. 195/2002 a fost completata cu un articol prin care se stabileste ca hotararile pronuntate de judecatorii cu privire la ... (vezi toată discuția)
Sentinta fara cale de atac stelian67 stelian67 Este posibil ca in cazul plingerii la contraventie sa se pronunte o sentinta fara cale de atac? Actiunea inregistrata in 10.05.2010 (vezi toată discuția)