avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Termen depunere plangere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Termen depunere plangere

Exista un termen de depunere a plangerii in cazul recuperarii unei sume de bani? In speta este vorba de un autoturism lasat intr-un service care a luat foc. Care este termenul in care propietarul autoturismului poate depune plangerea?

PS Imi puteti recomanda un avocat in Mangalia care sa-mi dea niste sfaturi?
Ultima modificare: Luni, 28 Aprilie 2008
Lulica, utilizator
Cel mai recent răspuns: george26 , utilizator 16:32, 30 Decembrie 2010
Citind expunerea initiala din topic si precizarile ulterioare, nu prea vad legatura dintre acestea doua. Dumneavoastra pentru cine intrebati? Pentru proprietarul garajului unde a ars masina? Daca creanta este certa lichida si exigibila, constatata printr-o hotarare judecatoreasca, n-am inteles titlul "Termen depunere plangere". credeam initial ca va interesati pentru proprietarul masinii arse...

Pentru faza in care sunt acuma lucrurile, se impune o contestatie la executare, daca mai sunteti in termenul de 15 zile de cand v-a batut executorul la usa... este bine sa consultati un avocat cat mai rapid, altfel se trezesc prietenii cu casa scoasa la licitatie...
Prietenul meu este propietarul garajului...
Intrebam de termenul depunerii plangerii deoarece propietarul autorurismului a introdus actiunea in instanta la mai bine de doi ani si jumatate de la intamplarea evenimentului.
Executorul a batut la usa si nu a lasat nici o notificare... a instiintat-o pe sotia paratului ca trebuie sa-i evalueze casa. Deoarece aceasta nu i-a permis accesul, s-a facut o evaluare dupa criterii stiute doar de executor si cam la 3 saptamani au gasit in cutia de scrisori o scrisoare simpla prin care erau instiintati ca in ziua de 29.05 li s-a scos apartamentul la licitatie.
Sotia prietenului meu a fost si ea plecata din tara si s-a intors pe 26.04; acasa nu a fost decat fata lor (minora, 16 ani).
Le-am spus sa ia cat mai urgent legatura cu un avocat pentru ca mie mi se par lucrurile putin "aranjate". Prietenul meu mai are un teren in 2 Mai la care este unic propietar, dar executarea silita a fost indreptata spre apartament unde este copropietar cu sotia. Eu cred ca exista cineva care vrea DOAR acest apartament (la 200m de malul marii!).
Va multumesc oricum pentru toate sfaturile, la randul meu le-am spus si lor. Ceea ce vor hotara de acum incolo este doar decizia lor. Bine cu forta nu poti face.

PS Pentru cultura mea generala: este posibil ca o Hotarare judecatoreasca sa fie jumatate dactilografiata la masina de scris si cealalta jumatate scrisa pe calculator?
Daca au fost plecati in tara si nu au putut exercita calea de atac, teoretic, pot fi repusi in termen, insa la momentul de fata, cand discutam noi, precis a expirat si acest termen.
De cativa ani incoace, hotararile se redacteaza prin sistemul e-cris, o retea interna a Ministerului de Justitie, astfel ca, daca ai acces la retea poti vedea o hotarare judecatoreasca redactata oriunde in tara.

Sunteti sigura ca e vorba despre o hotarare judecatoreasca si nu despre vreun act al executorului jdueatoresc?
Este sigur o hotarare judecatoreasca! Prima parte (o pagina jumatate) cu introducerea si pana la "instanta constata" este dactilografiata la masina de scris. A doua parte este scrisa pe calculator. Fara stampile, fara semnaturi.
Nu am acces la reteaua e-cris. Daca ma puteti ajuta in aceasta privinta....
Mi-am rugat prietenii sa mearga la Tribunalul local sa solicite o copie a dosarului (sau macar a hotararii judecatoresti). Dupa cum am mai spus mie mi se pare ca aici unele lucruri au fost aranjate.

Oricum va multumesc mult!
Nici eu nu am acces la aceasta retea pentru ca nu sunt grefiera sau judecator, insa daca am nevoie de vreo hotarare, am la cine apela. De regula, nu este nevoie pentru ca hotararile se comunica partilor. Exista si exceptii cand nu se comunica partilor, dar nu este cazul dumneavoastra.
Cel mai bine ar fi sa mergeti la Registratura judecatoriei sa va interesati de dosar, de preferinta cu un avocat.

Alte discuții în legătură

Sunt in proces cu asociatia de proprietari vulpita24 vulpita24 Am avut proces cu asociatia de propietari pentru ne plata si am castigat procesu pentru ca mi sau bagat penalitati din burta . Ultimu proces la-m avut pa 10 ... (vezi toată discuția)
Executare silita sotie Catalin T Catalin T Buna ziua, Prin anul 2007-2008 sotia mea a contractat un credit de tip \"doar cu buletinul\" pentru a achizitiona 2 telefoane mobile. La acea vreme nu era ... (vezi toată discuția)