avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident; expertiza
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident; expertiza

O ruda a fost accidentata pe trecerea de pietoni si a fost internata in spital mai mult de 60 de zile. Politia rutiera tergiverseaza cercetarea de un an si jumatate, iar acum 3 luni a motivat ca nu poate sa inainteze dosarul la parchet, deoarece soferul vinovat cere expertiza tehnica la autovehiculul cu care a produs accidentul.
Mai are relevanta aceasta expertiza si ce masuri pot fi luate pentru inaintarea urgenta a dosarului, dar si impotriva politistilor?
Cel mai recent răspuns: daio73 , utilizator 19:08, 7 Februarie 2011
O expertiza tehnica dupa atata timp de la eveniment nu mai are nici o valoare. Nu avea valoare nici atunci imediat deoarece daca autovehiculul avea vreo defectiune tot el era raspunzator. Este un mod tipic de tergiversare a dosarului dar face parte din tehnica de amanare a avocatilor. Cereti si dv avocatului dv sa solicite prin instanta termene precise de efectuare a acestei expertize si de trimitere a dosarului la parchet, printr-o plangere.
Depinde de accident si de cauzele producerii acestuia.
Am sa il contrazic pe distinsul dn,consultant deoarece aceasta expertiza,mai ales daca este una de stabilire a dinamicii producerii accidentului, poate fi efectuata si constituie o proba importanta in economia cauzei.
Intr-o astfel de situatie expertul va avea in vedere raportul organelor de politie si constatarile de la fata locului,declaratiile partilor implicate si ale martorilor.
Soferul a dat prioritate pietonilor care veneau din stanga, iar ruda venea de pe trotuar din dreapta. Acesta nu a oservat-o, a agatat-o cu scara si a tarat- o circa 20 de metri pana a oprit la semnalele unor taximetristi.
Sa lamurim lucrurile.
In mesajele anterioare se vorbeste de efectuarea unei expertize. Aceasta se poate face cu toate ca a trecut mult timp de la producerea accidentului. Expertiza, pe baza probatoriului, stabileste aspecte tehnice ale accidentului si anume: viteza de deplasare a autoturismului, dinamica producerii accidentului, posibilitatile de evitare a acestuia, etc.
Daca este vorba de verificarea starii tehnice a autoturismului dupa accident, care incorect este numita expertiza, aceasta nu se mai poate face in prezent.
Nu exista niciun impediment legal sau de alt gen in efectuarea acestei expertize,care este mai mult decat necesara aflarii adevarului.

Alte discuții în legătură

Accident rutier mortal dodo2009 dodo2009 Buna ziua Va expun cazul unui prieten si va rugam sa ne ajutati cu raspunsuri. Ruda prietenului meu a fost accidentata mortal cand traversa strada. Politia ... (vezi toată discuția)
Accident cu victima Stefan Ciprian Stefan Ciprian Buna as dori sa stiu daca se poate face ceva daca o persoana este accidentat mortal de o masina la circa 200 de metri de trecerea de pietoni avand circa 130 ... (vezi toată discuția)
Accident din cauza unui pieton care a traversat pe culoarea rosie stefan.golici stefan.golici Buna ziua, Un membru al familiei a fost implicat intr-un accident auto si as dori sa stiu cum pot repara masina pe banii pietonului sau daca exista o alta ... (vezi toată discuția)