[ link extern ]
1) eu sustin ca in mod eronat tardivitatea nu se refera la tardivitatea actiunii , ci prin confuzie se refera la tardivitatea precizarii actiunii, actiune introdusa inca din faza de preaviz. Introducerea contestatiei in faza de preaviz inseamna ca sunt in termen?
2) Mai mult, nu s-a pronuntat instanta pe legalitatea chiar si a preavizului , considerand ca am contestat ad-literam d o a r preavizul, eu doar am precizat tardiv, dar actiunea in sine nu e introdusa tardiv. Precizarea este tardiva, ca parte a procesului netardiv. Exista tardivitatea precizarii? Precizarea se poate face oricand pe perioada procesului. e un drept.
3) Termenele unei judecati in sine nu reprezinta PROCESE SEPARATE, ca sa afirmi ca precizarea tardiva.... reprezinta un proces de sine statator si separat, rupt de context si de legalitatea preavizului.
4) tardivitatea inseamna sa ma prezint prima oara in instanta dupa cele 30 de zile din decizia de concediere - ceea ce nu e cazul, darr...
5) Dovada comunicarii deciziei de concediere nu este semnata cu semnatura mea, ci cu semnatura altei persoane - membru al familiei sau nu (cand trebuie introdusa plangerea la politie. procuratura pt fals? cat timp as mai avea si cum se cheama procedura) sa nu fiu din nou tardiv :)...cel putin la cererile deja introduse sa se faca expertiza grafologica.. nu mi-a raspuns nici politia nici procuratura... cam ciudat...
6) CEDO - proces inechitabil? lipsa de pronuntare pe legalitatea preavizului, s-a judecat recursul doar pe exceptii , nu si pe fond.
----
(...)
8. În exercitarea acestor remedii, trebuie să fi respectat regulile de
procedură naţionale, mai ales termenele prescrise de acestea. Dacă,
de exemplu, recursul dumneavoastră a fost respins ca tardiv sau pentru
nerespectarea unei reguli de competenţă sau de procedură care vă
poate fi imputată, Curtea nu va putea examina cererea dumneavoastră.
(...)
12. Cu titlu informativ, mai mult de 90% din cererile examinate de
către Curte sunt declarate inadmisibile pentru nerespectarea uneia sau
alteia din condiţiile de admisibilitate mai sus menţionate.
sursa
[ link extern ]
trebuie să completaţi cu grijă
şi lizibil formularul de cerere şi să îl trimiteţi împreună cu toate
documentele pertinente cât mai curând posibil, şi în orice caz nu
mai târziu de 8 săptămâni de la data primei scrisori pe care v-a
adresat-o grefa Curţii.
g) să anexaţi formularului de cerere o listă a tuturor hotărârilor sau
deciziilor pronunţate în cazul dumneavoastră de către o autoritate
publică şi pe care le-aţi menţionat la rubricile IV şi VI, precum şi un
borderou al tuturor documentelor pe care înţelegeţi să le trimiteţi Curţii
ca mijloc de probă (proces-verbal de audienţă, declaraţii de martori,