avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Despre CEDO
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Despre CEDO

Cam cate plangeri intocmesc Romanii anual catre CEDO si cate ajung sa fie luate in considerare anual?
Cel mai recent răspuns: andreigrigoriu , moderator 11:29, 23 Aprilie 2013
Greu de spus...
Probabil ca foarte multe si doar 2% din ele ajung sa fie finalizate favorabil pentru cetatean.
Sunt multe trimise aiurea...
Stimat forumist,

Dcă sunteți interesat, CEDO furnizează date statistice cu privire la numărul de aplicații și analizarea acestora, raportate la statul respectiv.

Le puteți găsi pe portalul oficial al Curții - [ link extern ]

Astfel, aveți mai multe secțiuni, Case-law - Case-law analysis. În subsecțiunile Country profiles și Statistical informations veți putea accesa inclusiv informațiile statistice care vă interesează.

[ link extern ] /

[ link extern ]

Cu stimă.


- Declared inadmissible
or struck out
(Committee)
337
- Declared inadmissible
or struck out
(Chamber)
111
- Decided by judgment 155


Asta ar insemna ca: , in jur de peste 500 plangere sa apara pe site, nu? dar ele nu apar!
Stimat forumist,

Dacă vă referiți la HUDOC, nu apar, deoarece inadmisibilitățile în principiu, pronunțate în prima fază a procedurilor în fața CEDO nu sunt publice. Prin urmare, astfel de cazuri nu se regăsesc decât statistic.

Procedurile în fața CEDO pot terminate în faza inadmisibilității în principiu, fără o altă analiză a Curții, sau se poate trece în a doua etapă, cazul comunicându-se Guvernului și părților. A doua etapă se poate termina cu soluționarea cauzei constatându-se violarea unui drept, netemeinicia aserțiunilor de violare, care este tot o inadmisibilitate, dar judecată, nu de principiu, sau, din anumite motive inclusiv înțelegerea părților, pot fi scoase de pe rol.

O inadmisibilitate în principiu, însoțită de o motivare extrem de sumară - neîntrunirea condițiilor Art. 34,35, fără alte referiri, nu este dată într-un caz public. Cazurile comunicate, se regăsesc, însă, pe HUDOC.

Cu stimă.
Tot nu am inteles ceva... plangerea mea poate trece de judecatorul unic si sa fie respinsa de un complet de 3 judecatori? daca e inadmisibila din start nu mai apare pe start? doar alea in jur de 10-150 anual apar pe site?

In cat timp dupa ce e declarata admisibil apare pe site?

Alte discuții în legătură

De ce sunt asa de putine plangeri la cedo? xuser xuser De ce sunt asa de putine plangeri la CEDO impotriva Romaniei? Domnii magistrati fac abuzuri fara numar... se poate vedea acest lucru pur si simplu din presa ... (vezi toată discuția)
Portal cedo CRISTY40 CRISTY40 Am un dosar la CEDO, a carui nr de inregistrare l-am primit in Iunie anul curent,exista vreun portal in care pot sa verific dosarul? Va multumesc (vezi toată discuția)
Cum pot afla daca exista un dosar la cedo CDmin CDmin Dupa un lung proces prin care fostul propietar a incercat sa-ti recupereze casa pe care o detin momentan, instanta mi-a dat castig de cauza. Sentinta finala si ... (vezi toată discuția)