cum sa depun cerere sau mai bine zis cum s-o formulez,pentru testul de paternitate,mama copilului nu e din tara si nu suntem casatoriti,iar copilul trebuie sa primeasca cetatenie,si instanta imi cere sa fac testul ADN. va rog sa ma ajutati. va multumesc din prealabil
eu sunt tatal copilului,si vreau ca el sa aiba status legal in tara,si trebuie sa depun cerere pentru testul ADN si nu stiu cum s-o scriu,imi trebuie un exeplu de cerere pentru permiterea testului de paternitate.
Expertiza ADN nu e o cerere ci o PROBA.
Ca sa se ajunga la administrarea unei probe intr-o instanta, trebuie ca mai intai sa fi fost sesizata instanta cu o cerere avand cel putin un reclamat si un parat si...o pretentie. (un obiect al cererii).
Cine (reclamant) v-a chemat in judecata sau pe cine (parat) ati chemat in judecata si pentru ce? (cine si ce pretinde si de la cine?)
Ne-ar fi utile aceste lamuriri, altminteri nu prea putem ghici ... ce doriti de la noi.
Daca o instanta a dispus efectuarea unei expertize ADN ...(apropo, ea nu prea...cerseste, ci cam ordona) atunci ...va executati. Adica mergeti si efectuati testul.
O cerere de probatorii se face (chiar si pe vorbe in sedinta) de catre partea care solicita instantei sa-i incuviinteze o proba. (rog sa-mi incuviintati proba cu ...). Dupa ce instanta a dispus din oficiu ...ce nu i s-a cerut de cine trebuia sa-i ceara, atunci nu mai aveti ce sa-i cereti caci a dispus deja.
Domnule, un copil are status legal in tara fara ca dv. sa faceti ceva.
Daca prin acest status legal vreti sa spuneti ca doriti sa figurati ca tata si in actul sau de nastere, atunci faceti o recunoastere a copilului si nu va complicati cu analize ADN si altele costisitoare.
Nu stiu, insa, daca am priceput ceva bine din cele aratate de dv... dar daca vreti sa figurati ca tata al acelui copil faceti o declaratie de recunoastere si cu ea mergeti la stare civila (o puteti face direct acolo) dv. sau un imputernicit al dv.