avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cine ma poate ajuta- cheltuieli judecata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cine ma poate ajuta- cheltuieli judecata

buna am o nelamurire daca mama copilului contesteaza recunoasterea paternitati in instanta( adica ca nu sint eu tatal copilului ) cine va plati testul adn si costurile ii instanta eu ca tata sau mama copilului?
Cel mai recent răspuns: Anamaria Plevit , Avocat 11:10, 12 Februarie 2012
reclamantul pentru dovedirea cererii sale trebuie sa aduca probele necesare si binainteles sa achite cheltuielile care se impun. Daca in final actiunea este admisa puteti fi obligat la cheltuielile de judecata
scuzati ma dar nu inteleg ,dece ar trebui sa platesc atita timp cit eu nu doresc nici testul adn si nici contestarea paternitati am crezut ca daca mama cere instanta contestarea ea va si plati costurile ea stie ca nu este posibil ca sa fiu eu tatal biologic dar copilul este recunoscut de mine
Reclamantul plateste testul ADN si alte costuri.Acesta le avanseaza si dupa proces in conditiile in care obtine castig de cauza le va recupera de la parat.
Daca parata cere acest test ADN atunci in mod normal ea trebuie sa il plateasca daca nu l-a cerut reclamantul sau reclamantul se opune la acest test.
Ultima modificare: Duminică, 12 Februarie 2012
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
cheltuielile de judecata avansate de reclamantul care a avut castig de cauza pot fi recuperate de la parat numai daca solicita instantei acest lucru. Deci, ramane la latitudinea partii care castiga procesul, este dreptul ei sa le ceara si daca le cere atunci i se admit si paratul va fi obligat prin hotarare sa-i restituie cheltuielile de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. În decembrie am făcut un test adn la inml. fostul ... Simona1209 Simona1209 Buna ziua. În decembrie am făcut un test adn la inml. Fostul sot adica reclamantul din dosar a refuzat sa plătească testul ,plata am făcut-o eu . ... (vezi toată discuția)
Neprezentare tata prezumtiv la testul adn stabilit de instanta Pocol Dinut Marcel Pocol Dinut Marcel As dori sa stiu de ce intampla in cazul in care tatal prezumtiv nu se prezinta la testul ADN de stabilire a paternitatii pentru un copil din afara ... (vezi toată discuția)
Parere - sentinta KARINA73 KARINA73 Buna ziua, as dori niste pareri obiective, cu privire la o sentinta in ceea ce priveste un proces de tagada paternitate. Rezultatul testului ADN a fost ca ... (vezi toată discuția)