avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inchisoarea cu suspendare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inchisoarea cu suspendare

Buna ziua.M-am judecat cu fostul sot pt neplata pensiei de intretinere,cu cateva zile in urma acesta a fost condamnat la 1 an de inchisoare cu suspendare.Va rog sa-mi spuneti daca i sa dat cu suspendare acei bani pt care ne-am judecat o sa fie obligat sa mii dea ?Va rog din suflet sa-mi spuneti .Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: GMarilena , utilizator 19:11, 28 Februarie 2011
In cel putin 30 de zile.Trebuie sa va interesati daca este redactata, la arhiva, constant dupa ce trec 30 de zile de la pronuntare.
Doamna, acre sentinta? Aia pe penal?
Pai nu aveti una civila anterioara, mai veche, cea care il obliga pe sot la plata pensiei?
AVLIL a scris:

Doamna, acre sentinta? Aia pe penal?
Pai nu aveti una civila anterioara, mai veche, cea care il obliga pe sot la plata pensiei?

Da, asa este, nu trebuie sa il executati conform sentintei penale,ci conform sentintei civile.Aceasta din urma trebuie pusa in executare si daca el are bunuri o puteti pune in executare silita.
Daca nu are nici venituri si nici bunuri va fi greu sa il executati.

Vedeti insa ca, daca va repeta infractiunea si ulterior va risca sa ajunga la inchisoare daca se dovedeste ca este de rea-credinta.In mod normal interesul lui ar fi sa achite pensia.

avocat Claudiu Lascoschi
Va multumesc foarte mult si ma voi duce sa o pun in executare pe cea civila.
Aveti grija cati bani dati la executor.
Daca nu are pe ce sa il execute, executorul nu va avea succes in privinta executarii silite.

De asemenea, vedeti ca sunt mai multi executori judecatoresti si incercati sa il alegeti pe cel care cere cel mai putin intrucat in privinta executorilor toti fac acelasi lucru si nu trebuie sa aiba calitati profesionale deosebite.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Care este termenul legal pentru plangere penala ? florinsadova florinsadova In data de 10.02.2009 am obtinut sentinta definitiva si executorie intr-un litigiu de munca.Am solicitat printr-o cerere scrisa reangajarea si celelalte ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor Cristinica84 Cristinica84 Am inaintat divort,copilul mi-a fost incredintat prin ordonanta presedentiala ,hotararea a ramas definitiva.,el mi-furat copilul si nu ma lasa sa-l vad,ma ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea hotararii judecatoresti andreisl andreisl Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns pentru problema mea, daca este posibil. Am castigat un conflict de munca, instanta a anulat decizia de ... (vezi toată discuția)