Buna ziua.M-am judecat cu fostul sot pt neplata pensiei de intretinere,cu cateva zile in urma acesta a fost condamnat la 1 an de inchisoare cu suspendare.Va rog sa-mi spuneti daca i sa dat cu suspendare acei bani pt care ne-am judecat o sa fie obligat sa mii dea ?Va rog din suflet sa-mi spuneti .Va multumesc.
Daca are bunuri in proprietate pe teritoriul Romaniei executorul il poate executa si daca are resedinta in China.
Daca are doar venituri din salariu va trebui sa luati legatura cu un executor din Italia,dar dupa ce hotararea va fi recunoscuta de organele judiciare italiene.
Condamanrea la pedeapsa inchisorii cu suspendarea executarii, in speta de fata, nu va ajuta prea mult. Condamnarea aceasta va putea produce efecte , in sensul executatii pedespei in penitenciar, doar daca intre timp mai este condamnat pentru o alta infractiune. , imprejurare in care este revocat benficiul suspendarii executarii pedepsei. Ar fi trebuit sa puneti in executare sentinta civila de divort prin care se stabileau si obligatii de intretinere in sarcina fostului sot. Adica, sa cereti instantei de la locul de executare silita, sa incuviinteze executarea silita si cu sentinta astfel investita sa apelati la un executor judecatoresc. Cum insa plata obligatiilor de intretinere este una cu prestatie succesiva, adica lunar, solutia ar fi o poprire pe veniturile sotului.