avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 239 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Citare ca faptuitor intr-un dosar penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Citare ca faptuitor intr-un dosar penal

Buna ziua,
Am si eu o intrebare :
am primit o citatie pentru a ma prezenta la politie in calitate de faptuitor intr-un dosar penal intr-o alta localitate decat cea de domiciliu , dosar deschis in 2010.
Nu stiu despre ce este vorba, exista posibilitatea de a afla ceva inainte de a ma prezenta acolo ?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:52, 8 Septembrie 2012
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Inseamna ca in opinia acuzarii exista probe certe in acuzare.
Insa, doar instanta este competenta de a face aprecierea tuturor probelor dupa judecata.

Ar fi bine sa fiti insotit de avocat ca sa nu riscati sa fiti retinut si propus pentru arestare preventiva.
Nu este obligatoriu sa fie asa, dar daca ati avea un avocat care sa inteleaga ceea ce se intampla ati putea evita multe neplaceri...
Daca veti merge cu un avocat care nu va intelege nimic degeaba mai mergeti cu avocat.

Multumesc, voi merge cu un avocat.
Buna ziua,
Revin cu problema mea. Intre 2006-sept 2008 am lucrat intr-o banca pe postul de responsabil agentie, printre sarcini si consilierea clientilor persoane fizice si punerea la dispozitie a unui credit bancar : primire documente, intocmire dosar, aprobarea se efectua la un alt nivel, punerea la dispozitie prin semnarea contractului de credit si trimiterea clientului la casierie pentru ridicarea banilor.
In sept 2008 am plecat de la banca.
In febr 2011 am fost chemata la politie unde am dat o declaratie privind modul de acordare a unui credit, am fost intrebata si daca cunosc o persoana aratandu-mi-se o poza. Mi s-a specificat doar ca e vorba de 4 credite contractate de 3 persoane intre 2007-2008 , acestia sustin ca nu au fost in banca. Documentele prezentate erau reale.
Acum am fost chemata din nou la politie in calitate de invinuit, am dat din nou o declaratie privind modul de intocmire si punere la dispozitie a unui credit.
Mi s-a spus ca s-a efectuat deja si expertiza grafologica a semnaturilor de pe contracte si nu este a clientilor, ca exista o legatura intre cei 3 clienti si persoana respectiva, aceasta fiind acuzata de inselaciune. Eu sunt invinuita de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor cf.art.246 cod penal, politistul spunandu-mi sa fiu multumita ca nu sunt acuzata de complicitate.
Nu cunosc personal aceasta persoana, pot afirma doar ca am mai vazut-o in banca. Nu a semnat niciodata altcineva contractele de credit decat titularul si nu-mi pot explica semnaturile false.
Daca documentele erau reale, creditele au fost achitate o perioada, asa am inteles, am nevoie de un sfat pentru a ma apara. Banii nu au fost eliberati de mine, persoanele se cunosc cu aceasta persoana.Cum pot proba o intelegere intre ei?
In cel mai rau caz ce mi se poate intampla, art.246 CP se refera la functionari publici, functionarul bancar nu este functionar public.

Multumesc pentru rabdare si astept un raspuns.

pitic1991 a scris:

Buna ziua,
Revin cu problema mea. Intre 2006-sept 2008 am lucrat intr-o banca pe postul de responsabil agentie, printre sarcini si consilierea clientilor persoane fizice si punerea la dispozitie a unui credit bancar : primire documente, intocmire dosar, aprobarea se efectua la un alt nivel, punerea la dispozitie prin semnarea contractului de credit si trimiterea clientului la casierie pentru ridicarea banilor.
In sept 2008 am plecat de la banca.
In febr 2011 am fost chemata la politie unde am dat o declaratie privind modul de acordare a unui credit, am fost intrebata si daca cunosc o persoana aratandu-mi-se o poza. Mi s-a specificat doar ca e vorba de 4 credite contractate de 3 persoane intre 2007-2008 , acestia sustin ca nu au fost in banca. Documentele prezentate erau reale.
Acum am fost chemata din nou la politie in calitate de invinuit, am dat din nou o declaratie privind modul de intocmire si punere la dispozitie a unui credit.
Mi s-a spus ca s-a efectuat deja si expertiza grafologica a semnaturilor de pe contracte si nu este a clientilor, ca exista o legatura intre cei 3 clienti si persoana respectiva, aceasta fiind acuzata de inselaciune. Eu sunt invinuita de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor cf.art.246 cod penal, politistul spunandu-mi sa fiu multumita ca nu sunt acuzata de complicitate.
Nu cunosc personal aceasta persoana, pot afirma doar ca am mai vazut-o in banca. Nu a semnat niciodata altcineva contractele de credit decat titularul si nu-mi pot explica semnaturile false.
Daca documentele erau reale, creditele au fost achitate o perioada, asa am inteles, am nevoie de un sfat pentru a ma apara. Banii nu au fost eliberati de mine, persoanele se cunosc cu aceasta persoana.Cum pot proba o intelegere intre ei?
In cel mai rau caz ce mi se poate intampla, art.246 CP se refera la functionari publici, functionarul bancar nu este functionar public.

Multumesc pentru rabdare si astept un raspuns.

revin din nou. sunt citata de data asta la parchet.
am nevoie de sfaturi in apararea mea.

multumesc.
1. calitatea de functionar este asimilata in calitatea de functionar public
2. angajati un avocat care sa va reprezinte, nu mai cereti sfaturi pe forumuri. daca nu aveti posibilitatea sa fiti reprezentata de un avocat la cerere, aveti dreptul la un aparator din oficiu.

3. dpdv personal nu ati savarsit nicio infractiune, cel putin nu abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, deoarece aceasta se refera la neindeplinirea sau indeplinirea defctuoasa a unui act cu intentie.
Ultima modificare: Luni, 23 Iulie 2012
alex_np, utilizator
Buna ziua,
Revin din nou. Am fost la procuratura insotita de avocat. D-na procuror mi-a spus ca mi-a schimbat incadrarea, sunt acuzata de complicitate la inselaciune , a facut presiuni asupra mea sa recunosc ca sunt vinovata si ca doreste sa fac testul poligraf. Pot solicita orice probe doresc, dansa hotaraste ce aproba.
Despre persoana acuzata de inselaciune mi-a spus ca oricum nu e de gasit. Am avut si eu voie impreuna cu avocatul sa ne uitam in dosar. Sunt declaratiile celor 3 persoane, actele din banca si o cerere de concediu fara plata a persoanei acuzate de inselaciune dupa care s-a efectuat examenul grafologic.
Doua persoane din cele 3 au fost deja executate silit, inseamna ca dosarele de credit au fost in regula.
Avocatul mi-a zis sa accept testul poligraf.
Am semnat ca sunt de acord, am solicitat si alte probe ( eliberarile de numerar - care nu erau efectuate de mine) , iar acum urmeaza sa merg luna aceasta la testul poligraf.
Nu-mi este teama, stiu ca sunt nevinovata, dar sunt o persoana emotiva .
Poate acest lucru sa-mi dauneze, am tot citit in ultima perioada despre testul poligraf .
Va rog sa-mi raspundeti.

Ultima modificare: Vineri, 7 Septembrie 2012
pitic1991, utilizator

Alte discuții în legătură

Solicitare proba cu detectorul de minciuni myhaela39 myhaela39 Buna ziua un amic de-al meu,s-a incaierat cu un barbat,s-au batut.a fost chemat la politie,tinut pana a doua zi in arest.acum a fost citat din nou,s-a ... (vezi toată discuția)
Poligraful -admis sau nu? anonim anonim Va rog sa-mi raspundeti daca testul poligraf e admis ca proba in proces.Multumesc! (vezi toată discuția)
Dosar penal arara arara Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti si mie 1. daca politia poate sa hotarasca daca un dosar este penal? 2. persoanei caruia i s-a intocmit dosar penal trebiue ... (vezi toată discuția)