avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Citare ca faptuitor intr-un dosar penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Citare ca faptuitor intr-un dosar penal

Buna ziua,
Am si eu o intrebare :
am primit o citatie pentru a ma prezenta la politie in calitate de faptuitor intr-un dosar penal intr-o alta localitate decat cea de domiciliu , dosar deschis in 2010.
Nu stiu despre ce este vorba, exista posibilitatea de a afla ceva inainte de a ma prezenta acolo ?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:52, 8 Septembrie 2012
Nu stiu ce probe exista in acuzarea dvs. deoarece nu am studiat dosarul, dar daca avocatul asa a considerat poate avea dreptate.
Daca exista probe de vinovatie si riscati sa fiti trimisa in judecata si condamnata mai bine faceti testul poligraf.

Eu pana in prezent am recomandat mereu refuzul testului poligraf insa depinde de situatia concreta din cazul dvs. si ce probe de vinovatie exista.Avocatul dvs. este cel mai in masura sa aprecieze in concret.

In cazul dvs., din punct de vedere logic, nici nu cred ca riscati prea mult.
Daca sunt probe si iesiti bine la poligraf va fi o situatie interesanta, iar daca picati testul poligraf nu va afecteaza deoarece oricum veti fi trimisa in judecata pe baza probelor existente la dosar.
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Septembrie 2012
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Chiar ma gandeam sa va spun ca nu are cum sa fie abuz in serviciu dar se pare ca au schimbat incadrarea.Dupa parerea mea nu au prea multe probe dar e destul de ciudat si nu se leaga deloc rezultatul expertizei cu declaratia dumneavoastra, in care presupun ca ati afirmat ca semnaturile apartin persoanelor carora li s-a acordat creditul.Deci din 2 e una,ori expertiza e gresita ori dvs. mintiti.
La dosar exista documentele aferente acordarii creditului semnate de mine.
Nu exista ridicarile de numerar, eu nu eliberam banii.

Problema mea este ca la poligraf se raspunde doar cu DA sau NU , la intrebarea daca cunosc persoana respectiva daca raspund NU, eu am declarat ca e posibil sa fi fost in banca si o cunosc din vedere, nu am relatii de prietenie cu dansa, iar daca raspund DA se intelege ca o cunosc.
Este greu sa va spuna cineva de pe forum in mod concret ceva care sa va ajute in astfel de situatii intrucat discutiile pot fi destul de lungi si doar verbal va puteti lamuri.
Aveti dreptate.La poligraf se raspunde doar prin da sau nu.Nu se poate altfel.
Tocmai de aceea va trimite la poligraf ca sa se lamureasca ei pe anumite aspecte.

Trebuie sa vorbiti cu avocatul dvs. toate aceste aspecte iar el sa le gandeasca in cadrul discutiei verbale (denumita consultatie juridica) pe care este recomandabil sa o purtati fata in fata si nu prin telefon deoarece prin telefon se pot pierde mici detalii care sa fie extrem de importante.
Imi dau seama ca deja anticipati anumite intrebari si puteti discuta cu avocatul care trebuie sa se gandeasca pentru a va lamuri.
Presupun ca ati avut inspiratia sa va angajati un avocat care sa inteleaga aspectele aratate de dvs. si care sa poata gandi la un mod suficient pentru a va putea lamuri si a va sfatui in asa fel incat sa va fie aparate interesele.
In mod sigur va trebuie o discutie foarte aprofundata cu avocatul...
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Septembrie 2012
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solicitare proba cu detectorul de minciuni myhaela39 myhaela39 Buna ziua un amic de-al meu,s-a incaierat cu un barbat,s-au batut.a fost chemat la politie,tinut pana a doua zi in arest.acum a fost citat din nou,s-a ... (vezi toată discuția)
Poligraful -admis sau nu? anonim anonim Va rog sa-mi raspundeti daca testul poligraf e admis ca proba in proces.Multumesc! (vezi toată discuția)
Dosar penal arara arara Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti si mie 1. daca politia poate sa hotarasca daca un dosar este penal? 2. persoanei caruia i s-a intocmit dosar penal trebiue ... (vezi toată discuția)