avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Plangere contraventionala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Plangere contraventionala

Buna ziua!O cunostinta a fost nevoita sa depaseasca un autoturism parcat neregulamentar, motiv pentru care a depasit marcajul longitudinal continuu.Un domn politist a observat miscarea, si ca baiat bun ce a fost, l-a oprit si i-a intocmit p-v pentru depasire cu incalcarea marcajului continuu.Amicul meu a refuzat sa semneze p-v , dar agentul d epolitie nu i-a oferit sansa sa scrie cu mana lui ca nu recunoaste si ca nu este de acord.Dupa cateva zile, primeste cu posta procesul verbal si surpriza: la obiectiuni scrie: NU RECUNOSC SI NU SUNT DE ACORD SA SEMNEZ.De asemenea, apare trecut si un martor care bineinteles ca nu a fost de fata...Totodata, in p-v nu este bifata casuta corespunzatoare pentru retinere a permisului. Am rugamintea sa ne sfatuiti ce s facem, putem face contestatie pentru anulare p-v sau sa asteptam sa vedem daac primeste instiintare sa predea permisul? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 16:26, 8 Februarie 2011
faceti contestatie in 15 zile de la primirea pv.
1.Daca nu a refuzat semnarea procesului verbal la intocmirea sa,contraventientul nu mai avea dreptul sa ceara consemnarea obiectiunilor sale.
2.Martorul care semnat procesul verbal,prin semnatura sa a atestat lipsa contravenientului la intocmirea acestuia.
3.Daca nu a semnat procesul verbal,nu se puteau face mentiunile despre care faceti vorbire,decat daca respectivul a cerut consemnarea lor si apoi ,a refuzat sa mai semneze procesul verbal..

In situatia in care pretinde ca scrisul de pe procesul verbal nu ii apartine,poate formula plangere penala impotriva agentului constatator pentru abuz in serviciu,fals si uz de fals,urmand a se efectua expertiza grafologica care sa se pronunte la apartenenta acelor mentiuni
Daca se dovedeste ca scrisul apartine totusi contravenientului,agentul la randul sau poate formula plangere penala impotriva conducatorului auto pentru denuntare calominioasa.

Pana atunci,contravenientul trebuie sa depuna contestatie la instanta competenta teritorial locului constatarii contraventiei,in termen de 15 zile de la primirea la domiciliu a procesului verbal.
Urmeaza ca la primul termen sa solicite suspendarea solutionarii plangerii de catre instanta in baza art.244 pct.2 c.pr.civ,pana la solutionarea plangerii penale.
Va multumesc pt raspuns!
As dori sa specific urmatoarele aspecte:
-contravenientul a asistat la intocmirea procesului verbal , dar a refuzat sa semneze
-singurul martor asistent a fost un prieten al contravenientului care se afla cu el in autoturism
-in procesul verbal, la rubrica alte mentiuni, se specifica: "Nu am depasit, nu semnez si nu stiu pe cine am depasit"

De mentionat ca la rubrica alte mentiuni se observa acelasi scris ca al celui care a intocmit procesul-verbal(agentul de politie).
Masina depasita era parcata neregulamentar si obliga pe ceilalti conducatori auto participanti in trafic sa incalce marcajul longitudinal continuu.

As mai dori sa specific faptul ca amicul meu nu a avut actele asupra sa si va intreb daca din aceasta cauza este posibil ca in procesul verbal sa nu se fi bifat casuta corespunzatoare pentru retinerea permisului? Sau agentul de politie pur si simplu a omis acest lucru si putem cere anularea procesului-verbal?

Inca o data va multumesc si astept opiniile dvs.!
In cursul zilei de astazi, ca o cireasa de pe tort, amicul meu a fost sunat de un alt agent de politie sa se prezinte pentru a preda permisul de conducere.Atata timp cat nu a primit vreo instiintare din partea politiei, consider ca telefonul agentului nu are nici o valabilitate...corect?
Politistul,vrea sa isi faca meseria intr-un sens inteles numai de el.
Sa formuleze plangere impotriva procesului verbal si impotriva politistului,numai daca este convins de delaratiile martorului,despre care afirmati ca a fost prezent.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dovada valabila? nu exista contact vizual pentru constatare! LALA68 LALA68 La o curba cu forma S cu vizibilitate am depasit pe linie continua si la curba cealalalta m-a oprit echipajul de politie. Din unghiul in care era postat ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis auto pentru 30 de zile + amenda pentru parcare neregulamentara, zile politistul K-tlyn K-tlyn Buna seara, In data de 25.02.2016, in jurul orei 13.50 ma deplasam cu autoturismul marca VW Golf, cu numarul de inmatriculare ... (vezi toată discuția)
Refuzul agentului constatator de adaugare obiectiuni la procesul verbal MarcelCr MarcelCr Buna ziua, Am si eu o mica problema. Si este de felul urmator : 1) Oprit la semafor, observ o masina de politie in spatele meu, politistul fiind singur ... (vezi toată discuția)