avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 289 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dovada valabila? Nu exista contact vizual pentru ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dovada valabila? Nu exista contact vizual pentru constatare!

La o curba cu forma S cu vizibilitate am depasit pe linie continua si la curba cealalalta m-a oprit echipajul de politie. Din unghiul in care era postat echipajul nu putea vedea efectiv marcajul de pe axa drumului. A oprit si masina pe care am depasit ca martor, dar pe procesul de constatare martorul asistent nu a semnat, eu nu am fost de fata cind a discutat cu martorul! Mi a adus la cunostinta cu ce consecinte este fapta ce am savirsit, urmind ca dupa complectarea actelor sa semnez procesul verbal si mi-a dat o dovada pentru 15 zile. ajungind acasa am observat ca NU ARE APLICATA STAMPILA UNITATII DE POLITIE! Intrebarea mea este: poate fi valabila constatarea contraventiei numai pe baza presupunerii existentei marcajului longitudinal? Este valabila dovada fara stampila? Din cite stiu orice document cu regim special trebuie sa aiba aplicata stampila unitatii.
Va multumesc pentru atentie.
Cel mai recent răspuns: ContSters97923 , utilizator 21:46, 23 Septembrie 2009
Persoana care a fost martor (soferul al carui autoturism l-ati depasit pe linia continua) nu a semnat deoarece dvs ati fost de acord cu cele consemnate in provesul verbal si nu ati facut obiectiuni! In cazul in care ati fi ridicat obiectiuni atunci cu siguranta acea persoana ar fi fost pusa ca si martor si ar fi semnat si el procesul verbal de contraventie!
Dovada trebuie sa fie stampilata dar nu veti intampina probleme pentru lipsa stampilei!B-)
Masina depasita a plecat mai devreme inainte sa semnez Eu procesul, initial am vrut sa refuz semnarea dar politistul a spus ca nu pot face contestatie pentru ca nu-mi procesul daca nu semnez. Dupa acesta am semnat.
Problema dvs. nu este dovada de circulatie fara stampila! Daca ati semnat procesul verbal de constatare a contraventiei si nu ati avut obiectiuni, este mai greu sa contestati acest proces verbal in instanta, sa spuneti ca cele consemnate de agentul constatator nu sunt reale! Numai daca ati avut un martor in masina, care sa confirme ca de fapt nu ati depasit pe linie continua!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis pentru depasire in locuri permise petosticky1979 petosticky1979 Buna seara! as dori sa ma lamureasca si pe mine cineva, daca se poate in legatura cu urmatoarea situatie: mergand pe un drum judetean din Suceava, un domn ... (vezi toată discuția)
Oprire in trafic de catre pol rutiera CRS84 CRS84 Salut, Cu cateva sapt in urma am fost oprit in trafic si sanctionat de catre un echipaj al politiei rutiere cu motivarea ca am efectuat o manevra de ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat 30 zile sau 3 luni Stefany1980 Stefany1980 Buna ziua. În ziua de sâmbătă 27 feb. 2010, mă deplasam împreună cu 3 membri ai familiei, pe un D E (drum pe care mă deplasez destul de des şi pe ... (vezi toată discuția)