avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Mama a decedat acum 3 ani, a fost casatorita si din casatorie am rezultat eu ca fiu. La data decesului mama purta un alt nume (cel de domnisoara) eu purtand numele fostului sot. Mama detinea in proprietate o camera cumparata de la o fosta societate, intabulata la notariat. Ca sa pot sa vand locuinta , ce pasi trebuie sa parcurg?
Sa dezbat succesiunea? sa fac cartea funciara?
Cel mai recent răspuns: danutelu , utilizator 17:50, 9 Februarie 2011
Mentiunea respectiva nu inseamna ca dreptul de proprietate asupra camerei este intabulat in cartea funciara, nici macar nu este deschisa carte funciara asupra imobilului, dar inseamna ca intabularea este scutita de taxa (care in mod normal ar fi fost de 0,15% din valoarea de expertiza a camerei) .Trebuie sa dezbateti succesiunea dupa mama si sa mosteniti dreptul de succesiune asupra camerei. Apoi faceti schite cadastrale si va intabulati dreptul de proprietate.
Dupa aceste formalitati puteti vinde fara probleme camera.
va multumesc, daca mai am nelamuriri o sa revin, multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare refuzata iulia bumbu iulia bumbu In anul 2004 mi se respinge cererea de intabulare a unui imobil avand in vedere ca acest imobil a fost atribuit statului in temeiul prevederii art.680 din ... (vezi toată discuția)
Refuz cerere de intabulare iulia bumbu iulia bumbu In anul 2004 mi se respinge cererea de intabulare a unui imobil avand in vedere ca acest imobil a fost atribuit statului in temeiul prevederii art.680 din ... (vezi toată discuția)
Dezaterea mostenirii alexandrastefana alexandrastefana Buna ziua. Tatal meu a decedat in 2006. Suntem 2 frati(majori),si mama. Avem un apartament cu 3 camere. Succesiunea nu a fost facuta. Mama si fratele meu,imi ... (vezi toată discuția)