avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... recuperare taxa prima inmatriculare
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

recuperare taxa prima inmatriculare

Va multumesc mult de tot!
Ultima modificare: Marți, 8 Februarie 2011
ContSters165814, utilizator
Cel mai recent răspuns: gigihaios , utilizator 20:09, 30 Ianuarie 2013
se pare ca nu am reusit!!!!!!!!!!!!!

4. Asupra excepiei lipsei calitätii procesuale active
Analizând actele si lucrárile dosarului, tribunalul retine cá vehiculul Opel Astra cu
numárul de identificare ********** este fabricat In anul 2007 si a fost
achizitionat ca produs nou conform contractului de leasing financiar nr.
*8/.07.2007.
Titular al dreptului de proprietate asupra vehiculului este potrivit O.G. nr. 51/1997
finantatorul S.C. BCR Leasing România IFN S.A., iar reclamantul are calitate de utilizator,
find un detentor precar al bunului ce face obiectul leasingului.

Taxa de poluare a fost achitatá de S.C. BCR Leasing România IFN S.A., In calitate de
titular al obligaiei fiscale, find ulterior refacturatà utilizatorului In temeiul contractului de
leasing.

Calitatea procesuala presupune existenta unei identitäti între persoana
reclamantului i cel care este titularul dreptului afirmat (calitate procesualá activá),
precum si între persoana chematá In judecatá (pârâtul) si cel care este subiect pasiv In
raportul juridic dedus judecàii (calitate procesuala pasivä).

Or, titularul dreptului de a solicita restituirea taxei este persoana care a efectuat
plata, contractul de leasing financiar neavând ca efect transmiterea dreptului de creanta i
nici acordarea unui mandat utilizatorului cu privire la obligaiile fiscale ale finantatorului.

Desi reclamantul X.x. a depus la dosarul cauzei o împuternicire acordatá de càtre S.C. BCR Leasing România IFN S.A. , din cuprinsul cererii de chemare In judecatà rezultá fara echivoc ca acesta a actionat In nume propriu, iar nu în calitate de reprezentant al finantatorului.

Faptul ca nu a urmarit exercitarea actiunuii In numele altei persoane rezulta si din lipsa unei procuri speciale sub semnatura legalizatá, forma impusa de art. 68 alin. 1 C.pr.civ. pentru un astfel de caz.

Prin urmare, tribunalul va admite exceptia lipsei calitàtii procesuale active si va
respinge cererea de chemare In judecatà ca find introdusa de o persoana fara calitate
procesuala activa.

PENTRU ACESTE MOTivE,ÎN NUMELE LEGII,
HOTARATE:
Admite exceptia lipsei calitatii procesuale active invocatá de parata.

ce se mai poate face.
se merge pe o noua actiune civila?

multumesc
Ultima modificare: Luni, 2 Iulie 2012
gigihaios, utilizator
ati avut avocat?????????????????ce petit ati avut??????
de unde sunteti?
am azut ca la Bucuresti,scuze, cred ca nu ati facut petitul bine.
din bucuresti. tmb competent.
nu am avut avocat.
daca va referiti la petitie, da.
am inaintat catre directia generala de dministrare a marilor contribuabili o solicitare prin care am cerut banii.
sunt in termenul de 5 ani, dar nu si in cel de 6 luni in ceea ce privste actiunea in contencios.
deci, sansele sunt mici ca nu am chemat bcr, sa intervina in proces.

am primit comunicarea pe 28.06.
multumesc pentru interes
Ultima modificare: Joi, 5 Iulie 2012
gigihaios, utilizator
Nu la petitie ,ci la petitul actiunii!
Nu faceti nimic cu recurs...imi cer scuze asa se intampla, pierdeti cu dreptul in mana!
Pacat ca nu ati avut incredere intr-un avocat , oricare ar fi fost motivele, nu s-ar fi ajuns aici.Din experienta d-avoatra ar trebui sa invete si altii.

Alte discuții în legătură

Calitate procesuala activa in actiunea de contencios administrativ manuelle manuelle Am achizitionat o autoutilitara in sistem de leasing in anul 2007. In 2010 am devenit proprietarul autoutilitarei. Taxa de prima inmatriculare a fost platita ... (vezi toată discuția)
Taxa de prima inmatriculare - probleme manuelle manuelle Mi s-a respins pe fond cererea de recuperare a taxei de prima inmatriculare platita in 2007 platita in baza Legii 343/2006 - in sesnsul ca s-a admis exceptia ... (vezi toată discuția)
Au trecut doi ani de la primirea raspunsului, ne mai putem adresa instantei de contencios administrativ? htdwoodtrade htdwoodtrade Buna dimineata. Atat eu cat si fratele meu vrem sa ne recuperam taxa de poluare pentru masinile cumparate. Am auzit de procedura administrativa si am trimis ... (vezi toată discuția)