avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... discriminare lider sindicat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

discriminare lider sindicat

sunt lider sindical - datorita faptului ca solicit respectarea CCM incheiat la nivel de unitate sunt hartuit - mutat dintr-un birou in altul : impiedicat la promovare ; taiat la prime .................... etc. as avea castig de cauza in cazul deschiderii unui proces in instanta?
Comisia Europeană a introdus măsuri care să asigure securitatea şi sănătatea angajaţilor la locurile de muncă. Directiva cadru (89/391) prevede reglementări fundamentale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, precum şi responsabilitatea angajatorilor de a preveni vătămările, inclusiv cele care rezultă din hărţuirea morală. În conformitate cu abordările din Directiva cadru, pentru a elimina sau reduce hărţuirea morală, angajatorii, prin consultarea angajaţilor si a reprezentanţilor acestora, trebuie:
• Să aibă ca obiectiv prevenirea hărţuirii morale;
• Să evalueze riscurile de hărţuire morală;
• Să adopte măsuri adecvate pentru prevenirea efectelor negative.

In speta, angajatorii :
- sunt pasibili de a răspunde în faţa unui tribunal de muncă (de exemplu, în baza legilor privitoare la discriminarea sexuală şi la relaţiile între rase) sau a unei instanţe civile (de exemplu, pentru încălcarea obligaţiilor contractuale), iar costurile unor astfel de proceduri pot fi destul de ridicate;
- în al doilea rând, există toate şansele ca performanţa profesională a organizaţiei lor să aibă de suferit, din cauza tensiunilor interne, a fluctuaţiei mărite de personal, a creşterii absenteismului şi a unui moral scăzut în plan general.

Puteti sa-l actionati in judecata.
In principiu, da, sunt de acord cu colegul Elis. In practica... puteti sa-l actionati in judecata pe angajator, dar... daca doriti un procent de reusita al demersului dvs... max.15 %. Ceea ce ne spuneti dvs. poate fi adevarat, dar in cadrul unui proces civil, dvs. va revine sarcina probei. Credeti ca puteti proba indubitabil, astfel incat sa convingeti un judecatori sa va acorde daune morale civile ? In ceea ce priveste un litigiu de munca ??? Probabil instanta si-ar declina competenta in favoarea instantei civile.
Vedeti dvs., in calitate de lider de sindicat aveti multe modalitati de a actiona. Dar eu va intreb altceva... aveti suportul membrilor organizatiei pe care o conduceti ? De ce nu actionati in judecata angajatorul pentru incalcarea prevederilor CCM, daca tot il incalca ? Iar in acest caz este un litigiu de munca, iar sarcina probei revine angajatorului. Si pentru fiecare incalcare formulati cate o cerere separata. Si formulati cererea in numele sindicatului intrucat aveti acest drept. si puteti cere si daune morale intrucat aveti text de lege in acest sens Inteleg ca ati pornit o lupta... poate veti pierde pe plan personal, dar veti castiga pentru ceilalti colegi. Succes !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hartuirea psihica la locul de munca - discutii, propuneri Krissia . Krissia . Comisia Europeană a introdus măsuri care să asigure securitatea şi sănătatea angajaţilor la locurile de muncă. [b]Directiva cadru (89/391) prevede ... (vezi toată discuția)
Dosar hartuire morala-cauza castigata in instanta rias1234 rias1234 se cunoaste vreo actiune in instanta cu castig de cauza ,pentru hartuire morala la locul de munca? daca da , va rog ,un nr de dosar, o hotarare ubde as putea ... (vezi toată discuția)