avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... accident cu victima
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

accident cu victima

ACCIDENT CU VICTIMA
Acum aproape un an am fost implicata intr-un accident soldat cu victima.In seara zilei de 8 iulie,desi constienta ca am consumat o bere am cedat rugamintilor unui prieten de a-l transporta pana intr-o localitate vecina.La intoarcere,pe la orele 23,30 fara sa observ nimic pe carosabil,tocmai cand ieseam din localitate si nu am apucat sa folosesc faza lunga,am auzit o bufnitura si roata autoturismului a trecut peste un obiect.Pana am realizat ca s-a intamplat ceva si am intors,din sens opus a trecut un autoturism marcaAUDI.am ajuns la fata locului si am constatat ca pe carosabil statea intins corpul unui barbat decedat.am anuntat politia,am fost supusa testelor biologice,rezultatul a fost 0,18,am avut carnetul suspendat 3 luni.Conducatorul autoturismului care venise din sens opus a fugit de la locul accidentului.Expertizele au constatat ca victima avea o alcolemie de 2,4si dormea pe carosabil ,leziuni i-am produs si eu,dar medicii au constatat ca decesul a survenit dupa contactul cu autoturismul marca AUDI.In prezent sunt cercetata penal pentru ucidere din culpa sub influenta alcoolului.Ce pot face?Sunt dispusa sa dau cat mai multe detalii daca cineva este dispus sa-mi dea un sfat util.
Cel mai recent răspuns: daniel1975 , utilizator 11:55, 9 Mai 2008
am mai scris asta.da.soferul Audi-ului a fost gasit a doua zi si este si el urmarit penal pt ucidere din culpa si fuga de la locul accidentului.Nu vreu bani de la nimeni.Vreau sa scap de toata nenorocirea asta care dureaza de aproape un an.Stiu ca nu mai pot schimba nimic.Vreu un sfat:ce pot face de acum in colo?
Am nevoie de permis.Asta ma doare cel mai mult.V-a mai dura mult asta?Acum circul cu dovada pe care o prelungesc in fiecare luna.Multumesc pt ca-mi acordati atentie.Astept sfaturi.Intrebati-ma orice.
Bine ca a fost gasit soferul Audi-ului! E bine ca va puteti prelungi dovada in fiecare luna...
Aveti mare nevoie de un avocat si in faza de urmarire penala. Daca procurorul a sugerat ca ati putea primi NUP, este bine.
Oricum, daca ajungeti in fata instantei veti fi asistata de un avocat din oficiu. Dar ar fi preferabil sa nu ajungeti...
Si eu cred ca ar fi bine sa apelati la un avocat - evident ca si victima are partea de vina. In prezent, daca victima trece strada sau circula pe strada si este accidentata, este vinovata de producerea accidentului rutier, iar conducatorul auto scapa fara dosar (daca nu exista o culpa comuna a sa si a victimei). Intrucat modificarea O.G. 195/2002 priv circulatia pe drumurile publice a survenit dupa incidentul Dvs., puteti invoca legea mai favorabila - cea noua. Astfel puteti obtine S.U.P.
Multumesc celor doua doamne avocat.Credeti ca ar fi posibila scoaterea de sub urmarire penala?Atunci imi pot pastra carnetul?
Doresc sa pastram legatura pe acest forum.Luni ma intalnesc cu procurorul pt prelungirea dovezii de conducere si voi veni cu noutati poate.El a spus ca pt leziuni cu "posibil potential tanatogenerator"se cam trimite in instanta,dar expresia"posibil potential"ma poate ajuta+pozitia victimei--pe carosabil cu picioarele peste ax pe sensul meu+alcoolemia victimei+faptul ca nu era trecere de pietoni .Expertul care a facut expertiza a facut o gramada de calcule cu radicali si virgule si demonstreaza ca chiar daca nu as fi avut alcoolemia nu il puteam evita .La toate expertizele ma gasesc vinovata(pe buna dreptate#-o )doar de alcool la volan.
Cat de rau e daca ajung in instanta? Poate cineva sa-mi povesteasca ce se va intampla cu mine acolo?
paky a scris:

rezultat autopsie laborator:victima a fost lovita de prima masina(a mea) dar moartrea victimei a survenit in contact cu cea de-a doua masina
rezultat ITM Iasi:prima masina i-au produs leziuni cu posibil potential tanatogenerator,dar a doua i-au produs leziuni sigur si direct letale

D-na vi se pare corect sa va urcati la volan cand stiati ca ati consumat bauturi alcolice????
Nu am carnet si nu am avut niciodata. Am avut in schimb 4 accidente.
1 la 7 ani m-a lovit o masina pe trecere de pietoni.
2 in anul 2002 veneam de la Pitesti si soferul ca sa evite un impact frontal a incetinit si cel din spatele nostru a intrat in noi.
3 in anul 2004 veneam de la Bucuresti si la 8 Km. de Buzau microbuzul in care eram a lovit un cal, din cal a intrat in pom.
4 in anul 2005 in coltul blocului, sotul meu a virat stinga si un motociclist a intrat in masina in care eram cu 150 la ora , la doua zile am plecat la Bucuresti cu altcineva si era ceta de nu vedeai la 2 metri.
Ma mir ca mai urc in masina.

Ultima modificare: Joi, 1 Mai 2008
ContSters42967, utilizator

Alte discuții în legătură

Ucidere din culpa Carmenmoise Carmenmoise Buna Ziua In data de 15 oct la ora 10.00 pe un drum national intr-o zona neiluminata corespunzator tatal meu conducand o duba a trecut peste un obstacol care ... (vezi toată discuția)
Neaaparat ajutor rog din suflet accident circulatie victima pieton Andrei123456 Andrei123456 Am lovit un pieton care a incercat sa traverseze printr-un loc care nu era semnalizat corespunzator cu trecere de pietoni sau altceva. Inca nu se stie cine ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu victima decedata alexandru_mihai alexandru_mihai Buna ziua, Tatal meu a fost implicat intr-un accident care s-a produs in felul urmator. Parintii mei mergeau cu masina (tatal meu era la volan) printr-un sat ... (vezi toată discuția)