in 2007 n-am avut de lucru si am facut o mare prostie- am facut 2 credite pentru o ruda. Aceasta a platit, cu chiu cu vai, cateva luni, apoi a renuntat. Cei care mi-au acordat creditul, l-au dat firmei de asigurare, aceasta nu a luat legatura cu mine si, dupa o perioada de timp, l-au dat unei firme de recuperare. Aceasta mi-a facut poprire, am platit o perioada de timp, apoi, fara niciun anunt, banii au venit inapoi. Cei de la munca n-au vrut sa faca corespondenta, am umblat eu, am dat de firma de asigurari, am discutat si mi-au zis ca un credit a ramas la ei, iar celalalt l-au dat altei firme de recuperare. Pentru un credit platesc la firma de asigurare, iar pentru celalalt, am luat legatura cu noua firma- foarte agresiva si plina de amenintari. Mi-am stabilit, in functie de salariu si restul cheltuielilor, o suma minima de plata pe care o achit lunar. Cei de la firma de asigurari n-au comentat nimic pana acum, dar cei de la firma de recuperare sunt mari teroristi, mai ales ca sunt si penalitati pentru perioada in care nu s-a mai platit. Creditele n-au fost girate cu casa, sotul a fost coplatitor. Dar, imi pot pierde-totusi-casa, nu? Ce pot sa fac ca sa impiedic pierderea apartamentului?
Ca sa se inteleaga ce spun eu trebuie sa fii inainte de toate om si sa ai frica de Dumnezeu. Pentru mine e mai pretios ca un copil sa aiba acoperis deasupra capului decat ca o banca ai carei functionari au fost inconstienti in acordarea unui imprumut insolvabil far a cere garantii, sa-si recupereze nu stiu ce datorie.
Daca legea e stramba, ea trebuie schimbata. E corect sa platesti cu ce ai girat.
Cat despre corectitudinea bancilor, tot din proprie experienta va spun ca se poarta abuziv, actionand oneros si fiind stat in stat cu deplina putere executiva si legislativa.
Desigur ca sunt si banci cinstite care iti expun corect termenii unui contract si sunt capabile sa-si indrepte greselile, dar....sunt si banci la care mi-ar fi rusine sa fiu angajata.
Din pacte toata aceasta vorbaraie nu o ajuta cu nimic pe doamna Lorelei..
Stimata doamna Lorelei, parerea mea este sa faceti un memoriu prin care sa cereti puterii legislative sa schime aceasta strambatate legala care permite bancii sa va ia casa in situatia in care ramaneti fara mijloace banesti pentru a va plati ratele bancare, memoriu pe care sa-l semneze cati mai multi cetateni... Sunt sigura ca multi sunt in asentimentul meu si veti gasi sustinere, inclusiv eu si alti prieteni de-ai mei.
Din pacate nu sunt jurist si nu stiu unde ar trebui trimis acest memoriu, dar sunt suficienti cunoscatori ai legii pe acest forum care sunt sigura ca pot da sfaturi profesioniste si profitabile noua, celor lipsiti de aparare.
Stimata doamna Lorelei, parerea mea este sa faceti un memoriu prin care sa cereti puterii legislative sa schime aceasta strambatate legala care permite bancii sa va ia casa in situatia in care ramaneti fara mijloace banesti pentru a va plati ratele bancare, memoriu pe care sa-l semneze cati mai multi cetateni... Sunt sigura ca multi sunt in asentimentul meu si veti gasi sustinere, inclusiv eu si alti prieteni de-ai mei.
Din pacate nu sunt jurist si nu stiu unde ar trebui trimis acest memoriu, dar sunt suficienti cunoscatori ai legii pe acest forum care sunt sigura ca pot da sfaturi profesioniste si profitabile noua, celor lipsiti de aparare.
ceea ce propuneti dvs este aberant, eu sunt si jurist, si sediul materiei se regaseste in codul civil, dvs propuneti de fapt schimbarea codului civil, va sfatuiesc sa cititi in Codul de procedura civila cartea cu privire la executare silita ca sa va dumiriti cum sta treaba. Singura solutie pentru doamna in cauza este o reesalonare a datoriei , altfel s-ar putea trezi fara casa, si apropos daca cativa ani cineva nu plateste intretinerea la apt de ce i se ia casa? a girat cu casa la plata intretinerii???? Nu mai puneti femeia pe drumuri la strans de semnaturi , pt ca nu va primii decat un ras in nas si o usa trantita in fata
Adica functionarii bancii care au dat imprumutul fara garantii au fost mai inconstienti decat parintii copilului care au facut imprumutul. =D>.
Intradevar situatia este des intalnita, insa exceptand unele abuzuri din partea bancilor, clientii trebuie sa-si asume respnsabilitatea. La fel cum nu poti sa omori un om si apoi sa zici in apararea ta ca n-ai stiut ca vei fi privat de libertate pentru asemenea fapta, nu poti nici sa imprumuti bani si as fii scutit de plata datoriilor pentru ca n-ai stiut ca pierzi casa. Casa se poate pierde si pentru lucruri mai putin grave cum ar fi neplata intretinerii.
In cazul unui imprumut debitorul raspunde cu intreg patrimoniul sau Indiferent de tipul creditului, ipotecar sau fara garantii. Normal ca banca isi asuma riscuri cand da credite fara garantie, riscul de a nu putea recupera nimic de la imprumutat. Dar numai in situatia in care nu are ce recupera. Daca exista patrimoniul mai mult ca sigur vor incepe demersurile pentru recuperarea datoriei; chiar ei sau o societate de recuperari.
Domnule, un raspuns demn de un adevarat avocat ...si inca unul foarte bun pe care mi l-as dori sa ma reprezinte...
Ceea ce nu se observa este ca aceste legi genereaza infractionalitate si asa cum ati punctat, sunt situatii mult mai putin grave, ca datorii la intretinere, care conduc la pierderea casei(mai exact la vanzarea ei pe nimica toata unor norocosi pe drama altora)...
Eu nu vreau sa fie data afara din casa acea familie pentru ca acei copii nefericiti sunt potentialii infractori de maine, cei care-ti vor fura tie masina de lux si vor scapa nepedepsiti gratie unei chichite avocatesti...Ei pot fi potentiali vanzatori de droguri care-i vor vinde copilului tau de bani gata droguri ce-l vor lasa fara viitor... Sau ei pot fi potentiali revolutionari care se vor rascula impotriva ta, a celui care ai totul in timp ce el nu are nimic...
Se pare ca asta nu se intelege, legile noastre genereaza infractionalitate si nu o previne...Ca preventie ar fi bine ca furnizorii de servicii sa nu-si mai ofere serviciile unor rai platnici si asa nu se va mai ajunge ca oamenii sa-si piarda casele din cauza datoriilor la intretinere, bancile sa deschida bine ochii atunci cand ofera imprumuturi fara garantii etc...
Situatia pe care o prezentati si sustinteti e similara unui conducator auto ce e prins de radar mergand peste limita legala si da vina pe constructorul de masini. De ce a facut masini care sa mearga cu mai mult decat permite legea.