avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... se pune sechestru pe apartament in cazul unui credit ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

se pune sechestru pe apartament in cazul unui credit care n-a fost girat cu casa/

in 2007 n-am avut de lucru si am facut o mare prostie- am facut 2 credite pentru o ruda. Aceasta a platit, cu chiu cu vai, cateva luni, apoi a renuntat. Cei care mi-au acordat creditul, l-au dat firmei de asigurare, aceasta nu a luat legatura cu mine si, dupa o perioada de timp, l-au dat unei firme de recuperare. Aceasta mi-a facut poprire, am platit o perioada de timp, apoi, fara niciun anunt, banii au venit inapoi. Cei de la munca n-au vrut sa faca corespondenta, am umblat eu, am dat de firma de asigurari, am discutat si mi-au zis ca un credit a ramas la ei, iar celalalt l-au dat altei firme de recuperare. Pentru un credit platesc la firma de asigurare, iar pentru celalalt, am luat legatura cu noua firma- foarte agresiva si plina de amenintari. Mi-am stabilit, in functie de salariu si restul cheltuielilor, o suma minima de plata pe care o achit lunar. Cei de la firma de asigurari n-au comentat nimic pana acum, dar cei de la firma de recuperare sunt mari teroristi, mai ales ca sunt si penalitati pentru perioada in care nu s-a mai platit. Creditele n-au fost girate cu casa, sotul a fost coplatitor. Dar, imi pot pierde-totusi-casa, nu? Ce pot sa fac ca sa impiedic pierderea apartamentului?
Cel mai recent răspuns: eumarian , utilizator 09:57, 13 Februarie 2011
situatia prezentată de mine e una reala, iar cea prezentată de dumneavoastră e aberanta. Dar rezolvarea unor situaţii aberante pozitiv soferului sunt o realitate a justiţiei române. Cel care are de dat câţiva lei la întreţinere sau banca îşi pierde casa, iar cel care a falimentat bancile se lafaie in vila sa de pe Coasata de Azur; cel care a furat o gaina, zace in puşcărie, iar cel care fura maşini de lux scapă de răspundere pentru ca are bani sa plătească un avocat care descoperă ca nu s- au respectat nu-ştiu-ce proceduri; cei care au de recuperat un bun al lor care e in posesia statului, trebuie sa se ducă la tribunal, iar procesul devine interminabil si poate costa mai mult decât bunul in sine in timp ce alţii s-au improprietarit cu fabrici si uzine într-un mod cinstit...cumparate pe nimica toată....

Concluzia e ca pentru şoferul care si-a permis sa cumpere acea maşina, mai exista o şansa sa câştige acel proces, dar pentru nenorocitul meu care nu are 2 lei pentru întreţinere, nu exista scapare.
Ultima modificare: Joi, 10 Februarie 2011
ContSters79575, utilizator
Asta este legea la noi, nu v-a obligat nimeni sa fiti garant. Pe de alta parte, in SUA de exemplu creditele imobiliare se garanteaza strict cu casa achizitionata (nu intreg patrimoniul) si exista jurisdictii in care singura casa a persoanei (Florida) sau pensiile sale (California) nu pot fi folosite la indestularea creditorilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita, va rog sa inteleg si eu impexvladel impexvladel Am garantat cu apartamentul pentru o ruda la un credit pe firma. Am inteles ca firma e la tribunal cu proces de faliment. In situatia mea mai sunt alte 3 ... (vezi toată discuția)
Datorii asociatie apartament robert paul robert paul Buna seara.Am de platit la asociatie 4000 de lei din restante etc.Apartamentul unde locuim este girat la banca de vreo 12 ani,iar acum ne-a venit decizia ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de o parere urgenta val_sorina val_sorina as ruga un avocat sa-mi spuna parerea :am girat cu casa pe cineva la un credit..acela a disparut,banca ma somat cu executorul daca nu restitui creditul....as ... (vezi toată discuția)