avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Plan de distributie
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Plan de distributie

Daca pe rolul instantei se afla o contestatie la tabelul definitiv de creante asupra careia nu s-a pronuntat instanta, este posibila distributia de catre lichidator sumelor existente in contul de lichidare ? temeiul va rog
Contestatia are ca obiect neincluderea in tabel a creditorilor salariati si al doilea petit priveste solicitarea expresa a distribuirii de sume din contul de lichidare pentru plata creantelor salariale.

Scuze am postat la o alta sectiune :">
Cel mai recent răspuns: MIXAM , utilizator 14:19, 23 Noiembrie 2011
adrian stoica a scris:

Daca interpretati singular art 62 pe care l-am mentionat asa este ! , dar mai exista si un termen de depunere a contestatiilor la tabelul preliminar si deasemenea aceste contestatii trebuie sa fie judecate

Art. 62 prevede inclusiv și termenul de depunere a contestațiilor, iar acesta este de maxim 5 zile de la publicare în buletinul procedurilor de insolvență, deci dacă sindicul stabilește toate termenele procedurale la o zi distanță unul față de celălalt, teoretic este în legalitate cu dispozițiile art. 62, practic este o aberație.
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Februarie 2011
Amila, utilizator
Referitor la o noua distributie, sumele fiind obtinute din vanzarea unor bunuri asupra carorara s-a constituit garantie in favoarea bancii, cum e legal sa se distribuie suma?
In cazul in care sunt creante garantate, creante salariale, creante nascute in timpul procedurii (atat comerciale cat si salariale), creante chirografare, creante creante bugetare.

Referitor la creantele nascute in timpul procedurii conf art. 64 (6) se face mentiunea ca se vor achita conform inscrisurilor din care rezulta, fara a mai fi trecute in tabelul de creante.
Desi legiuitorul a prevazut ca pentru acestea nu este necesara inscrierea in tabel, creditorii au solicitat si lichidatorul (dupa judecata) a inscris aceste creante in tabelul definitiv rectificat de creante.

Problema e ca daca in tabel sunt clasificate ca fiind creante conf art. 123 pct. 2 pt creantele salariale nascute in timpul procedurii, nu se vor putea indestula salariatii pt ca distributia se va face conf art. 121 si dupa cheltuielile procedurii se vor distribui sumele exclusiv catre creditorii garantati.

Creantele nascute in timpul procedurii vor putea fi platite din sumele rezultate din vanzarea bunurilor garantate inaintea creditorului garantat?
MIXAM a scris:

Creantele nascute in timpul procedurii vor putea fi platite din sumele rezultate din vanzarea bunurilor garantate inaintea creditorului garantat?

nu
multumesc pentru confirmare :(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Distributie in faliment in lipsa unui tabel definitiv de creante MIXAM MIXAM Sold in contul de lichidare cca 500.000 lei Tabelul de creante nu cuprinde creantele salariale, sesizat sindicul de salariati pune in vedere adm jud sa refaca ... (vezi toată discuția)
Ajutoooor procedura MIXAM MIXAM Situatia este urmatoarea: 1. se numeste un administrator jud de catre creditori, sindicul mentioneaza in sentinta 2. se depun de catre angajati cereri de ... (vezi toată discuția)
Cum fac dovada neprimirii notificarii Valeriu Greceanu Valeriu Greceanu Azi am aflat ca nu sunt trecut in tabelul definitiv de creante. Lichidatorul mi-a aratat confirmarea de primire a notificarii, trimisa pe adresa mea de ... (vezi toată discuția)