avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Microintreprindere
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Microintreprindere

Vreau sa imi infiintez o microintreprindere (birotica si papetarie).
1. Vreau sa stiu care este cea mai convenabila solutie sa o declar platitoare de TVA sau neplatitoare de TVA.
2. Care este baza de impoztare a profitului pt fiecare dintre ele.
3. Ce documente contabile se efectueaza in fiecrae luna
Cel mai recent răspuns: mea culpa , utilizator 16:55, 8 Februarie 2011
1. Fara TVA;
2. Se impoziteaza venitul, nu profitul. Se aplica 3% asupra veniturilor obtinute, cu exceptiile prevazute in Codul Fiscal;
3. Contabilul societatii stie ce documente se intocmesc.
depinde de cite cheltuieli introduci pe firma(bineinteles legale).Daca,cumperi materiile prime -hirtie,cerneala,etc-pentru a face produsul final-agende,blocnotesuri,etc poate ca mai avantajos ar fi imp pe profit.Eu spun sa iei legatura cu un contabil si sa ii explici ce vrei sa faci si el iti ca spune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum este mai bine pentru un srl neplatitor de tva maritica2 maritica2 am infiintat un srl neplatitor de tva cum este mai bine sa platesc impozitul pe venit sau pe profit? Lunar urmeaza sa platesc chirie pentru spatiu, un ... (vezi toată discuția)
Trecere de la micro la impozit pe profit ContSters73517 ContSters73517 o firma trece de la micro la impozit pe profit... de la 01.01.09. vreau sa stiu ce inregistrari se fac (pentru rezultat reportat (pierdere din 2008), in ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza impozitul pe venit si impozitul pe profit ? distribution distribution Buna ziua! Imi puteti explica cum se calculeaza impozitul pe venit, impozitul pe profit si dividendele? Sa luam un exemplu pentru a putea intelege mai ... (vezi toată discuția)