avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Pot parasi tara daca mi s-a intocmit dosar penal?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Pot parasi tara daca mi s-a intocmit dosar penal?

Am un prieten care a condus cu alcolemie de peste 1 la mie in sange si i s-a intocmit dosar penal, s-a prezentat la apel si a primit inchisoare cu suspendare de 15 luni, fara dreptul de a da de permis, in perioada asta. Intrebarea mea este daca poate iesi din tara in cele 15 luni? Dar dupa aceea? conteaza dosarul penal
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:21, 9 Februarie 2011
Daca instanta nu a dispus interdictia de a parasi tara prin hotarare judecatoreasca,acest poate parasi Romania.
daca nu are interdictie de a parasi tara, poate pleca oriunde doreste.
Poate parasi tara.(nu cred sa se fi dispus interdictia de a nu parasi localitatea )
Obligatiile pe care sunt expres prevazute in sentinta de condamnare: a nu persevera in conduita infractionala . (in caz de recidiva postcondamnatorie se dispune revocarea suspendarii conditionate si executarea pedepsei inchisorii in regim privativ de libertate).

Ultima modificare: Marți, 8 Februarie 2011
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Va multumesc! As mai avea o intrebare: Dupa cat timp poate da din nou de permis? dupa terminarea celor 15 luni cu suspendare sau poate da si inainte?
Dupa 1 an de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare,se pot introduce actele pentru a se da examen in vederea redobandirii permisului de conducere

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anularea permisului pepetm pepetm Buna ziua e prima data cand scriu pe un forum asa ca nu stiu cum fuctioneaza oricum intrebarea mea este: in 2014 am fost oprit in trafic si testat cu aparatu ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan elenarai elenarai Buna ziua! Am fost oprit in trafic si am fost testat cu alcooltestu si am avut o alcoolemie in aeru expirat de 0.47. M-au dus la probele de sange si ... (vezi toată discuția)
2 suspendari in dosare diferite posibil? monica150592 monica150592 Buna ziua.am fost condamnat 1 an si 6 luni cu suspendare intr-un dosar pentru conducere fara permis a unui vehicul neinmatriculat ,dosarul fiind din 2009.dar ... (vezi toată discuția)