avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... inspector protectia muncii contract de o ora ?
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

inspector protectia muncii contract de o ora ?

sotia mea are certificat de inspector in protectia muncii .avand si certificat de coordonator am angajat-o la firma cu contract de o ora pe zi pe postul de coordonator pentru ca eram obligat de lege sa am acest post in societate iar prin decizie am insarcinat-o si cu protectia muncii.
azi discutam cu o persoana de la itm care mi-a zis ca pot primi amenda daca ma gasesc cu contract de o ora la persoana care se ocupa de protectia muncii.
am cerut sa-mi zica baza legala insa a evitat.
este adevarat ceea ce mi s-a spus?
considerati ca eu am procedat corect ?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: inspectorSSM , utilizator 21:30, 12 Februarie 2013
Desi nu este interzis ca persoana care se ocupa de protectia muncii sa aiba un CIM pentru o ora pe zi se poate spune ca nu este suficient un astfel de program.
Avand in vedere ca un salariat, la angajare este obligatoriu sa fie instruit cu privire la normele de protectia muncii timp de 8 ore nu vad cine il va instrui daca cel numit are un CIM de 1 ora pe zi si conform legii nu poate efectua ore suplimentare.
Cu alte cuvinte daca vrei sa dai amenda poti sa gasesti de ce anume sa te legi.
Ultima modificare: Marți, 8 Februarie 2011
adelaida_07, utilizator
In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 661 din data de 27 septembrie 2010 a fost publicata Hotararea Guvernului nr. 955/2010 pentru modificarea si completarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii securitatii si sanatatii in munca nr. 319/2006, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 1425/2006.
Se introduce obligatia angajatorului de desemnare a lucratorului/lucratorilor pentru a se ocupa de activitatile de prevenire si protectie, numai prin decizie scrisa si numai din randul lucratorilor cu care are incheiat contract individual de munca cu norma intreaga.

Art.23 se modifică şi va avea următorul cuprins:
.......
(3) Începând cu data de 1 iulie 2011, serviciul intern deprevenire şi protecţie trebuie să fie format din lucrători care aucontract individual de muncă cu normă întreagă încheiat cuangajatorul.
conform legii 319/2006 actualizata la zi cu modificarile si completarile ulterioare angajatorul este obligat sa desemneze prin decizie scrisa responsabilul/lucratorul desemnat pe linie de SSM acesta avand contract de munca cu norma intreaga in institutie
Ultima modificare: Miercuri, 9 Februarie 2011
ContSters184802, utilizator
pai ar putea sa se ocupe administratorul firmei ?
chiar daca nu are cursul de protectia muncii ?
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Protectia muncii costy0866 costy0866 Buna ziua . Am urmatoarea situatie : Un administrator la o firma X cu profil panificatie si cu un numar de 30 angajati , cu curs de 80 de ore absolvit in ... (vezi toată discuția)
Curs obligatoriu ssm jacquelline jacquelline Buna ziua! As dori sa stiu daca pentru postul de responsabil SSM, cursul de gestionare a substantelor periculoase face parte din categoria cursurilor ... (vezi toată discuția)
Legislatie ssm Florin Ciprian I Florin Ciprian I Buna ziua! Pot tine protectia muncii la propria firma? E vorba de o intreprindere individuala cu un singur angajat, eu nu sunt angajat la ea. Mentionez ca am ... (vezi toată discuția)