avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Plata impozit diferenta
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Plata impozit diferenta

In vara am incheiat un contract de colaborare pe o luna. O parte din impozit s a retinut la sursa si o parte, restul, mi s a zis sa l platesc personal(nu stiu exact ce s a retinut si ce mai am de plata - impozit sau contributie).
Va rog sa mi spuneti:
1. de ce procedeaza firmele asa si nu retin tot impozitul la sursa?
2. daca asta e o procedura standard, ce procent trebuie sa platesc acum?
3. ce tip de declaratie trebuie depusa?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Ana Muntianu , Consultant fiscal 22:42, 8 Februarie 2011
1. Impozitul retinut este de 10%. Firmele retin 10% pentru ca asa le obliga legea (Codul Fiscal). Daca doreati sa va retina tot impozitul (16%), trebuia sa va exprimati aceasta optiune in scris (ca anexa la contract).
2. Acum veti plati 6% - dar dupa ce veti primi Decizia de Impunere de la administratie.
3. Va trebui ca pana pe 17.05.2011, sa depuneti la administratia de care apartineti, Declaratia 200. La aceasta declaratie va trebui sa anexati adeverinta de la firma in care sa scrie venitul si impozitul retinut. Prin septembrie veti primi decizia de impunere si in 60 de zile de la primirea deciziei, va trebui sa platiti impozitul.

Sa fiti foarte atent la completarea acestei declaratii, pentru ca pe baza ei se calculeaza impozitul.

Formularul declaratiei 200 il puteti lua de la administratie sau il puteti descarca de aici:

[ link extern ]

Ultima modificare: Marți, 8 Februarie 2011
Ana Muntianu, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe venit si fond sanatate ciobanu mariana ciobanu mariana Buna ziua, In cazul unui contract de colaborare artistica in care la un venit brut se aplica numai un impozit de 10% iar persoana respectiva nu are contract ... (vezi toată discuția)
Contract de agent de asigurari. ce trebuie sa depun si cand. robertmihairadu robertmihairadu Va salut. Am si eu o nelamurire: am un contract de agent de asigurari cu o anumita firma de asigurare. Dupa cum stiu, impozitul integral se opreste la sursa. ... (vezi toată discuția)
Contract pe drepturi de autor eu fiind deja angajat altundeva de cateva luni marius_wiz marius_wiz ce plati sunt de platit pentru contract de cesiune drepturi de autor in afara de 10 % retinere la sursa pentru cesionar. sanatate, casa , impozit ? multumesc (vezi toată discuția)