avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Contract de agent de asigurari. Ce trebuie sa depun si ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Contract de agent de asigurari. Ce trebuie sa depun si cand.

Va salut. Am si eu o nelamurire: am un contract de agent de asigurari cu o anumita firma de asigurare. Dupa cum stiu, impozitul integral se opreste la sursa. Mai depun vreun formular, declaratie sau mai stiu eu ce? Pana la ce data? Exista vreun plafon dupa care se intocmesc anumite declaratii? Mentionez faptul ca rulajul sumelor este mic.
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 18:52, 16 Februarie 2012
Contractul de agent trebuia inregistrat la administratia financiara dupa ce l-ati incheiat cu firma de asigurari. Firma de asigurari o sa va dea o adeverinta in care apare venitul brut obtinut din comision si impozitul platit de firma de asigurari pentru dumneavostra. Dumneavoastra va trebui sa depuneti declaratia 200.
Trebuie sa mergeti si la casa de sanatate sa vedeti daca acolo trebuie sa platiti ceva pentru acest venit. Sa aveti la dumneavostra contractul de agent.
Multunesc frumos dl. George. Contractul a fost declarat la momentul incheierii. Deci din acest punct de vedere este in regula. Ce nu inteleg eu, acest formular 200 de care pomeniti dvs. Daca impozitul a fost platit integral, ce traba mai au cu mine? Doar sa le dovedesc faptul ca s-a retinut la sursa 16%?
Da. Cand depuneti exemplarul declaratiei 200 depuneti si copie de pe acea hartie de la asigurari. Asta e si asa facem. Pentru ca de obicei firma plateste doar 10% si diferenta o platim noi cand ne vine decizia de impunere de la finante.
Daca partile s-au inteles sa retina intreaga cota de impozit de 16% iar nu 10% cum spune legea si se declara in declaratia 205 ca impozitul este final, atunci nu mai trebuie depusa declaratia 200. Verificati la brokerul de asigurari care este situatia.

Oricum, la sfarsitul anului trebuie sa va elibereze o adeverinta cu venitul realizat si impozitul retinut si, eventual, cu specificatia ca impozitul este final.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata impozit diferenta carerra carerra In vara am incheiat un contract de colaborare pe o luna. O parte din impozit s a retinut la sursa si o parte, restul, mi s a zis sa l platesc personal(nu stiu ... (vezi toată discuția)
Declaratia 200 Maria Giurca Maria Giurca Daca veniturile obtinute in baza unui contract de drepturi autor sau contract civil au fost impoitate la sursa cu 16%,persoana respectiva mai trebuie sa depuna ... (vezi toată discuția)
Declaratie de venit anoemidalma anoemidalma V-as fi recunoscatoare daca m-ati putea ajuta cu opinii in legatura cu declaratia de venit la finante. Din martie 2009 colaborez cu o firma de vanzari ... (vezi toată discuția)