buna dimineata.
va rog frumos daca ma poate ajuta cineva cu un sfat.
am avut un accident acum 2 sapt.cel vinovat a fost de acord sa facem amiabil.doar ca la inspectorul de dauna ambele parti au completat totul in afara de data si ora.au semnat.dupa asta cel vinovat a completat data si ora,care nu era corecta.accidentul sa produs in fapt la ora 17 iar in constatarea amiabila a fost trecuta ora 00:30.
acum dosarul a fost trecut la comisia antifrauda.dupa ce ne-a contactat cel care investiga si dupa intrebari si amenintari sotul meu a scris un proces verbal in care a scris ca totul sa petrecut exact cum este descris cu exceptia orei si datei(dar care totusi se include in 24 ore).
as vrea sa stiu ce este de facut in cazul asta.sotul meu nu este vinovat de accident in nici un fel si nu el a trecut data gresita pe constatarea amiabila.cel vinovat avea polita incheiata de o zi si pt asta suntem hartuiti.am fost amenintati si ca nu vom avea dosarul ca sa facem pe casco masina.
VA ROG MULT SA MA AJUTATI CU UN SFAT.:((
1. reparati masina pe CASCO. Evitati nervi si timp pierdut ( Chiar daca rezolvati cu firma de asigurari in mod amiabil , multe neplaceri o sa aveti cu service-urile)
2.daca dvs. solicitati, firma de asigurari unde aveti CASCO trebuie sa deschida dosar de dauna cu o noua constatare amiabila intre dvs. si celalalt implicat in accident( cea veche poate sa ramana la cealalta firma de asigurari ) chiar daca aveti un dosar si la cealatlta firma unde are cel vinovat asigurare RCA.si vedeti unde se rezolva dosarul mai repede.
2. daca firma de asigurari unde aveti CASCO are contract de colaborare cu vreun service care se ocupa cu masini de aceeasi marca (ca) a dvs. atunci va reparati masina acolo si firma de asigurari discuta cu service-ul modalitatile de plata fara sa va implice. Dvs. doar trebuie sa semnati actele ca masina s-a reparat si ca sunteti multumita de reparatie .:))B-)
Aici exista 2 posibilitati:
1) In cazul in care aveti o asigurare casco cel mai bine zic eu ca este sa va duceti sa reparati masina in baza acelei asigurari, dupa care presupun ca firma la care aveti casco o sa se judece cu,cel care a provocat dauna pentru a recupera prejudiciul;
2) Puteti sa il dati chiar dumneavoastra in judecat pe cel care v-a lovit,dar asta presupune ceva costuri si nu vad rostul.
Important este sa rezolvati si problema cu acel inspector de dauna pentru ca este o legatura intre el si cel care v-a lovit, nu are voie sa completeze o constatare amiabila fara data si ora producerii accidentului, iar in ceea ce spune-ti dumneavoastra aici frauda se produce impotriva dumneavoastra.
In cazul in care dati pe cineva in judecata datii pe amandoi si pe cel care v-a lovit si inspectorul de dauna care a facut constatarea.
Faceti o cerere scrisa la detinatorul camerei de luat vederi, vedeti ce iese. In principiu aveti urmatoarea varianta de urmat: cereti interventia politiei pentru inselaciune si discutati cu politia sa ceara inregistrarile camerelor de luat vederi care va trebuie. Proprietarul camerei e obligat prin lege sa puna la dispozitia politiei in termen de 30 de zile de la data inregistrarii cererii acele inregistrari. PUNCT
politia continua cercetarile sa vada daca respectiva infractiune a fost savarsita
Varog frumos sa mi spuna cineva la ce forum pot sa ma adresez am o hotarire judecatoreasca definitiva de doi ani si nu pot sa mi inapoiezi daunele provocate la un accident de masina. Debitorul este persoana fizica.Am incercat cu un executor judecatoresc dar pentru 400ron n-a rezolvat nimic.Va multumesc.
Accident
Dima Mihaela
Buna seara. Cine ma ajuta si pe mine cu raspunsul la urmatoarea intrebare :
- accident din culpa, neacordare de prioritate, cealalta masina de firma. Ne ... (vezi toată discuția)