avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Impozitare profit venit din strainatate
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Impozitare profit venit din strainatate

Intentionez sa deschid o firma de software (LLC) in Statele Unite (California) impreuna cu partenerul meu care locuieste in California.Dupa ce a intrebat, am aflat ca va trebui sa platesc impozit pe profit in SUA.

Intrebarea este daca va trebui sa platesc impozit si in Romania.Ar fi incorect sa fiu impozitat de doua ori, asta e clar.

Nu as efectua nici un fel de activitate pe teritoriul Romaniei, sunt doar cetatean roman si locuiesc in Romania.In rest nu as avea vreun sediu sau angajati aici.Intentionez sa vand softurile online in intreaga lume.

Din ce vad eu aici: [ link extern ]
la articolul 13 exista un anumit acord intre Romania si SUA pentru evitarea dublei impozitari.
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Mai 2008
guvidu, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 13:11, 5 Mai 2008
Nimic altceva ;) Totusi va trebui sa atasezi in SUA un certificat de rezidenta fiscala emis de administratia financiara de la domiciliu.

Conventia de evitare a dublei impuneri RO-SUA (decret 238/1974) zice asa:

"Art. 10 - Dividende

(1) Dividendele plătite de către o societate a unuia dintre statele contractante unui rezident al celuilalt stat contractant pot fi impuse în ambele state contractante.

(2) Cota de impozit aplicată de primul stat contractant (i.e. SUA) menţionat asupra unor atare dividende nu va depăşi 10% din venitul brut al dividendului.

(3) Paragraful (2) nu se va aplica dacă beneficiarul de dividende fiind un rezident al unuia dintre statele contractante are un sediu permanent în celălalt stat contractant şi acţiunile în legătură cu care dividendele se plătesc sînt legate în mod efectiv de un astfel de sediu permanent. În asemenea caz, se aplică paragraful (6) al art. 7 (Profituri din afaceri)." (nu e cazul)
Ultima modificare: Luni, 5 Mai 2008
ContSters20980, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe firma sua Edwin_Larsen Edwin_Larsen Ce taxe datoreaza statului roman o firma de software inregistrata in SUA care este operata din Romania de un rezident roman? Firma va fi inregistrata in SUA ... (vezi toată discuția)
Impozit profit din cesiune parti sociale monicelu monicelu Buna ziua, Am o intrebare. Daca sunt cetatean american asociat intr-o societate comerciala cu raspundere limitata si doresc sa cesionez partile mele sociale ... (vezi toată discuția)
Impozite pe dividende pentru pf si pj, rezidente- nerezidente ContSters53671 ContSters53671 Buna ziua, Am o speta destul de incurcata (cel putin pentru mine :">) in care trebuie sa spun care este cota care se aplica in ceea ce priveste impozitul pe ... (vezi toată discuția)