avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pierdere somaj, caz special!
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pierdere somaj, caz special!

Buna ziua!

Teribila e criza asta! Sunt administrator la o firma mica( S.R.L.) si in noiembrie, odata cu reducerea activitatii, am fost obligat sa dau in somaj cativa angajati. Incepand cu martie e nevoie de unii dintre ei si doresc sa-i reangajez. Una dintre persoane care are drept la indemnizatie de somaj pana in luna mai, sustine ca are informatii ca, dupa noile reglementari, daca intrerupe somajul mai devreme pierde perioada ramasa. Eu stiam ca isi poate relua somajul in cazul angajarii cu contract pe perioada determinata.
Va rog frumos indrumati-ma sa stiu ce sa fac. N-as pierde omul dar nici n-as risca sa lucrez cu el la negru. Nu merita!
Va multumesc anticipat!
Eu stiam ca isi poate relua somajul in cazul angajarii cu contract pe perioada determinata.


Este adevarat. La incheierea contractului de munca pe perioada determinata sub 12 luni somajul se suspenda si se reia pentru lunile ramase la data expirarii contractului.
Imi cer scuze ca am uitat sa precizez un amanunt important de care se leaga persoana respectiva. Anul trecut a mai facut o intrerupere de 6 luni, dupa care si-a reluat somajul. Sustine ca nu mai poate face o a doua intrerupere. E adevarat?
Multumesc!
Poate face mai multe suspendari ale indemnizatiei de somaj.
Multumesc pentru raspuns. Asa ma gandeam ca e logic. Imi puteti da o trimitere, un link, ceva ca sa-i pot dovedi scris negru pe alb? Apreciez mult raspunsurile Dvs. d-le Tudor Valeriu. Asta nu inseamna ca pretuiesc mai putin raspunsul d-lui Neagu.
O seara linistita va doresc!
1. Din Legea 76/2002, actualizata:
Art. 45.
(1) Suspendarea plãţii indemnizaţiilor de şomaj acordate beneficiarilor are loc dupã cum urmeazã:
...
c) la data încadrãrii în muncã, conform legii, pe o perioadã de cel mult 12 luni;
...
(3) Repunerea în platã, dupã suspendarea în condiţiile alin. (1) lit. b), c) şi e)-i), se face de la data depunerii cererii beneficiarului, dar nu mai târziu de 30 de zile calendaristice de la data încetãrii situaţiei care a condus la suspendare.

2. Nu se specifica nimic in legatura cu numarul de suspendari.
3. Pentru suspendarea indemnizatiei de somaj salariatul se prezinta la AJOFM cu CIM (copie si original) iar la terminarea CIM cu decizia de incetarea a CIM.

Alte discuții în legătură

Intrerupere temporara a somajului nicholas455 nicholas455 Puteti va rog sa-mi dati raspuns la urmatoarea intrebare? -Este posibila intreruperea temporara a ajutorului de somaj si revenirea in somaj? Situatia ... (vezi toată discuția)
Angajare din somaj syka syka Buna ziua! Ma numesc Elena , sunt in somaj si s-a ivit ocazia de a lucra cu contract pe perioada determinata de o luna. Va rog sa imi raspundeti si mie la ... (vezi toată discuția)
Somaj oana8385 oana8385 Buna ziua, Am o situatie la munca. Dorim sa angajam pe cineva cu contract pe perioada determinata de 9 luni cu contract de 2 ore pe zi , pentru a putea sa ... (vezi toată discuția)