avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj

Buna ziua,

Am o situatie la munca.
Dorim sa angajam pe cineva cu contract pe perioada determinata de 9 luni cu contract de 2 ore pe zi , pentru a putea sa mai beneficieze de somaj (somajul il ia 9 luni am inteles ca a luat doar 2 luni pana acum). Este adevarat sau gresit.
Cum se interpreteaza urmatorul articol:
Art. 44
Incetarea platii indemnizatiilor de somaj acordate beneficiarilor are loc dupa cum urmeaza:
a) la data incadrarii in munca, conform legii, pentru o perioada mai mare de 12 luni;

Va rog daca se poate sa-mi raspundeti, caci nu stiu ce sa fac si ce raspuns sa-i dau persoanei in cauza.

Multumesc,

Ioana
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:05, 6 Februarie 2015
1. In cazul expus de dvs. este vorba de o suspedare a platii indemnizatiei de somaj care se va relua, de unde a ramas, dupa incetarea contractului individual de munca (CIM).

2. Din Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca:

Art. 45.
(1) Suspendarea plãţii indemnizaţiilor de şomaj acordate beneficiarilor are loc dupã cum urmeazã:
...
c) la data incadrarii in munca, conform legii, pe perioada determinata de cel mult 12 luni;
...

(3) Repunerea in plata, dupa suspendarea in conditiile alin. (1) lit. b), c), e)-i) si k), se face de la data depunerii cererii beneficiarului, dar nu mai tarziu de 30 de zile calendaristice de la data incetarii situatiei care a condus la suspendare.
...

3. Daca il angajati cu CIM pe perioada determinata de 9 luni atunci i se suspenda plata indemnizatiei de somaj, pe perioada CIM, si apoi va relua plata indemnizatie de somaj pana se implinesc cele 9 luni de somaj indemnizat la care avea dreptul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj si contract pe perioada determinata mihaela1981 mihaela1981 Buna ziua, Daca sunt in somaj In Ploiesti,si ma angajez cu contract determinat pe 6 luni la mai mult de 50 de km dar nu-mi schimb domiciliu,cand inceteaza ... (vezi toată discuția)
Mai pot beneficia de indemnizatie de somaj? MariaSarah MariaSarah am fost in somaj timp de 2 luni, dupa care am incheiat un contract de munca pe perioada nedeterminata cu o societate, dar dupa 3 saptamani a trebuit sa renunt ... (vezi toată discuția)
Contract pe perioada determinata dey_23 dey_23 Buna ziua, Ma aflu in urmatoarea situatie : am suspendat somajul pentru un CIM pe durata determinata ,mai exact doua luni.A trecut o luna si din diferite ... (vezi toată discuția)