avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cine construieste gardul?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cine construieste gardul?

Cine ma poate lamuri cu urmatoarea problema. M-am mutat la tara, la 3 km de Arad, si niciunul din vecinii mei nu vrea sa faca gard. Am solicitat prin act oficial Primariei de comuna sa imi comunice ce prevede legea locala (unii spuneau ca vecinul din dreapta, celalalt vecinul din stanga, etc). Primaria imi zice ca in "comuna noastra cutuma e ca nu se ingradesc gradinile"). Ce fac eu in situatia asta? Ingradesc toata proprietatea? Nu exista nimic care sa ii oblige pe fiecare din ei sa contribuie cu jumatate din costuri? Multumesc... Viata la tara :)
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 12:36, 18 Noiembrie 2008
Cel mai bine era ca, anterior construirii gardului, sa incheiat un Proces/verbal de buna vecinatate cu fiecare vecin in parte prin care fiecare afirma ca este de acord cu amplasarea gardului pe linia veche de hotar, delimitata de "bondocii" pe care i/ati scos ulterior, era bine ca in acele Procese verbale sa faceti niste masuratori de la zidul caselor la gard, pentru o determinare cat mai exacta a pozitiei gardului si niste fotografii de care sa pomeniti in acele Procese-verbale si sa le atasati acestora, Procese-verbale semnate de dv. cu fiecare vecin pentru fiecare portiune de gard comuna. In acel caz, nu mai exista posibilitatea ivirii unui litigiu.
In cazul dv., lasati/l sa va dea in judecata, urmand ca in acel proces sa depuneti o cerere reconventionala prin care sa solicitati 50% din contravaloarea gardului pe portiunea ce delimiteaza cele doua proprietati. Daca nu exista cadastru, acest lucru se va efectua cu ocazia procesului de revendicare introdus de vecin.
Nu oricine invoca un drept, il si are sau ii este recunoscut de lege!
Astfel, daca sunteti convins ca ati amplasat gardul pe vechiul hotar marcat de "bondocii" pe care niciuna dintre parti nu i-a contestat, stati linistit! Acest luxcru poate fi dovedit cu orice mijloc de proba!
Succes! ;)
va multumesc pentru raspuns!problema vecinului meu nu sunt bondocii care a recunoscut si el ca sunt pusi bine ci scindura gardului care este pusa in partea dinspre el (vechiul gard de sarma era pus pe partea mea pentru ca era facut de el)si din cate stiu cine face gardul pune partea neteda catre vecin deaststa si eu am pus scindura in partea lui ca de alt fel toata inprejmuirea este facuta asa, dar nu are treaba decat cu aceasta portiune de 60 de metri unde a fost fostul lui gard el considerind ca punind scandura pe partea lui iam luat 4 centimetri din terenul lui#-o.nu are de gind sa ma dea in judecata vrea pur si simplu sa vina sa dea gardul jos si sa-l intoarca pe partea mea asta in conditia in care eu nu stau in permanenta acolo si o poate face in lipsa mea.eu am cadastru la proprietae el nu.in cazul in care eu o sa-i spun sa ma dea in judecata si el nu o sa vrea si vine si da gardul jos eu ce optiuni am?
In cazul in care darama gardul construit de dv., depuneti la politie o plangere penala pentru distrugere. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gard casa diannefr diannefr La o casa cu vecini pe ambele parti, gardul a fost construit aproape integral pe cheltuiala mea. Vecinul din stânga amenința ca ma va da in judecata daca nu ... (vezi toată discuția)
Diferente de suprafete bursul bursul Buna ziua! Am cumparat o casa 1 - In actul de vinzare-cumparare scrie ca sint 136mp si in cadastru 129mp Vecinul din stinga sustine ca i-am furat (de ... (vezi toată discuția)