avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale infintare srl-d
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

infintare srl-d

Buna seara eu vin prin programul 2011(bani petru tineri si nu stiu cum sa infintez un srl-d care asa trebuie sa se cheme si din cate am intelesc costul pentru infintare le suporta ONRC IMI TR URGENT UN RASPUNS-o cerut guvernul pentru finantare proiect a 12000 euro#-o
Cel mai recent răspuns: the_mack , utilizator 13:00, 26 Noiembrie 2011
Trebuie sa apara in Monitorul Oficial. Ordonanta s-a dat saptamana trecuta.
Intr-adevar, Ordonanta abia a fost adoptata si nu a fost, inca, publicata in MO.
Pana atunci, nici cei de la Registrul Comertului nu vor primi nici un fel de instructiuni in acest sens, asa ca e putin probabil sa obtineti alte informatii in acest sens.

Nu cred ca procedura va prezenta diferente majore, fata de maniera de infiintare a unui SRL obisnuit, insa nu are rost sa speculam acum..

Eu am sudiat pe indelete atat Ordonanta cat si normele sale, publicate pe site-ul AIPPIMM. Trebuie sa aveti in vedere o serie intreaga de chestiuni, astfel incat, daca nu va descurcati cu infiintarea, e putin probabil sa va descurcati cu celelalte detalii.
In acest caz, va sfatuiesc sa apelati la o firma, sau la un consultant specializat !B-)
Ultima modificare: Miercuri, 9 Februarie 2011
Primoris SRL, Consilier juridic
...si totusi ieri s-a publicat in Monitorul Oficial. Ordonanta 6 din 2 februarie 2011, publicata in Monitorul Oficial nr. 103 din 09.02.2011.
Da, sad, azi am primit si eu Monitorul Oficial, maine voi trece pe la Registrul Comertului sa verific aspectele practice.

Ideea in sine e buna, dar nu sunt foarte optimist in privinta felului in care va fi pusa in practica !?.. Sper sa ma insel !
Ultima modificare: Vineri, 11 Februarie 2011
Primoris SRL, Consilier juridic
Microintreprinderile aflate sub incidenta actului normativ sunt organizate sub forma juridica de societate comerciala cu raspundere limitata, sunt identificate sub denumirea ,, societate cu raspundere limitata - debutant" sau abrevierea ,, SRL -D" si inmatricularea lor in registrul comertului este scutita de plata tuturor taxelor.
In sprijinul intreprinzatorilor, pe pagina de Internet a Oficiului National al Registrului Comertului( www.onrc.ro), la sectiunea ,, Formalitati". a fost afisat Pct. 1 bis - Documente necesare pentru inregistrarea in registrul comertului, inregistrarea fiscala si autorizarea functionarii societatilor cu raspundere limitata - debutant( srl-d), iar la sectiunea ,, Formulare" a fost afisat modelul declaratiei prevazute la art. 2, alin. (1) lit. d) din ordonanta.

Alte discuții în legătură

Srl-d voionm voionm buna ziua, as vrea sa ma apuc de un srl-d. ce ar trebui sa stiu? legislativ,finantari etc si de unde as putea lua toate aceste informatii? sunt cazuri ... (vezi toată discuția)
Proiectul de lege start up andreearopotan andreearopotan As dori sa aflu daca acest proiect a fost promulgat si publicat in MO Va multumesc (vezi toată discuția)
Facilitati firme nou infiintate ancaciu ancaciu ce facilitati au firmele nou infiintate :impozit pe profit ,viramente salarii (vezi toată discuția)