avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Timp liber şi ocupaţii cu care ... Ziua Bãrbatului
Discuție deschisă în Timp liber şi ocupaţii cu care îl putem umple

Ziua Bãrbatului

5 Mai.
Cum sărbătoriţi voi Ziua Bărbatului?
Întrebarea este adresată atât domnişoarelor, doamnelor, cât şi domnilor...;)
Ultima modificare: Luni, 5 Mai 2008
Corina Capotã, Avocat
Cel mai recent răspuns: ContSters56778 , utilizator 18:43, 8 Mai 2008
:confused:
Este o prostie! Uite o opinie pe care o sustin:

T.A.T.A. – Alianta Antidiscriminare a Tuturor Taticilor nu sustine propunerea legislativa initiata de un producator de bere, prin care se doreste legiferarea Zilei Barbatului si a Tatalui ca zi libera pe 5 mai.
T.A.T.A. considera ca intrega campanie publicitara “5 mai – Ziua barbatului, zi libera” jigneste barbatii din Romania, deoarece acestia sunt prezentati drept bautori de bere, microbisti fanatizati, badarani, libertini, imaturi.
“Manifestul de lupta” al pseudo-barbatilor este stupefiant: “Barbati, am demonstrat ca meritam sa avem o zi numai a noastra, o zi in care sa ne bucuram de tot ce ne place, o zi in care sa putem iesi la bere cu prietenii, sa ne uitam la filme cu karate, sa ne jucam, sa ne uitam la fotbal, sa ne ocupam de masinile si motocicletele noastre, fara sa fim deranjati de nimeni. [...] O zi numai a noastra, fara compromisuri sau jumatati de masura. O zi in care sa ne exersam drepturile asa cum stim noi mai bine.” ([ link extern ] / )
Drepturile “barbatilor” sunt urmatoarele: dreptul de iesi cand vor la bere, dreptul de a sti clasamentul de Formula 1 mai bine decat calendarul zilelor de nastere, dreptul a tipa cand ii fura arbitrii, dreptul de a fi alergic la pisici, dreptul sa le placa filmele de actiune, dreptul de a nu raspunde la mobil daca nu au chef, dreptul de a refuza sa mearga la mall, dreptul de a nu considera cravata un cadou frumos de sarbatori, dreptul de a tine cu ce echipa vor, dreptul sa le placa blondele, brunetele si roscatele.

Proiectul de lege initiat de producatorul de bere se refera nu doar la ZIUA BARBATULUI, ci si la sarbatorirea pe 5 mai a TATALUI si la tranformarea in zi libera si a ZILEI FEMEII si a MAMEI de pe 8 martie. Femeile, mamele si tatii sunt insa din fericire ignorati de campania publicitara finantata de acelasi berar, care le provoaca doar barbatilor grave prejudicii de imagine.

Campania publicitara platita de celebrul berar mai are un efect deosebit de nociv pentru societatea civila romaneasca: impinge in derizoriu ideea de initiativa legislativa cetateneasca. Un demers aparent salutar este compromis atat de mesajele campaniei publicitare cat si de gravele carente procedurale, care pot conduce la anularea intregului proces legislativ inca din faza incipienta.

T.A.T.A. a aflat cu stupoare si care au fost considerentele in baza carora a fost aleasa data de 5 MAI pentru a se sarbatori ZIUA BARBATULUI si a TATALUI. Echipa de proiect nu s-a raportat decat la ziua aniversara a sefului sau, care a considerat ca propria aniversare merita sa devina ZI LIBERA.

In aceste conditii, T.A.T.A. face apel la celebrul producator de bere sa dea dovada de responsabilitate si de respect fata de potentialii consumatori ai produselor sale si fata de toti cetatenii Romaniei. Ar fi regretabil ca toti barbatii care se simt profund jigniti de campania publicitara “ZIUA BARBATULUI” sa apeleze la justitia romana pentru a stopa actiunea defaimatoare si procedura ilegala derulata sub un brand al calitatii si al profesionalismului pana la acest derapaj nefericit.

T.A.T.A. va continua propria campanie privind promovarea relatiei tata-copil, sustinand in continuare proiectul de lege privind sarbatorirea ZILEI TATALUI pe data de 2 IUNIE. Acelasi proiect normativ stabileste ca 8 martie sa devina oficial ZIUA MAMEI, iar 1 iunie sa fie ZIUA COPILULUI.

PRESEDINTE,
Bogdan Draghici
[ link extern ] >
Ultima modificare: Luni, 5 Mai 2008
ContSters20980, utilizator
Aha...
e astazi pe 5 mai?
Are cineva idee de ce tocmai astazi?

Insa raspunsul la intrebare este: Prin munca, evident!!!:P
Ultima modificare: Luni, 5 Mai 2008
ContSters56778, utilizator
Daca tot se agita sa faca ceva in acest sens macar sa puna ZIUA BARBATULUI pe 7 sau pe 9 martie; asa vom avea (teoretic) 2 zile libere si sigur ne vom bucura cu totii mult mai mult. In plus, intre Sarbatorile de Craciun si cele de Paste nu mai sunt zile libere (1 si 8 Martie sunt la dipozitia angajatorilor), asadar 2 zile libere cred ca ar fi binevenite.
Va imaginati ce serbari se vor face pe la Gradinite?! :D Sa vezi poezii se vor compune pentru tati!! B-)
Chestia aia cu "barbati in libertate"?:giggle:
Pai parca ii tine cineva in lesa in restul zilelor!!:P

Alte discuții în legătură

Sambata 1mai e zi libera? ank_c35 ank_c35 Buna ziua, vreau sa va intreb daca ziua de 1 Mai e libera mai ales ca e sambata? multumesc (vezi toată discuția)
Pentru toate colaboratorele avocatnet Krissia . Krissia . Un sincer "LA MULTI ANI " de 8 Martie si mult succes in continuare pentru toate colaboratoarele de pe avocatnet :P Stiu ca sunt off topic dar nu am stiut ... (vezi toată discuția)
Barbatul avocat Vlad si Minea Associates Vlad si Minea Associates Da. Stiu! Titlul suna ciudat. Nu suntem obisnuiti sa alaturam titulaturii unei profesii referirea la sexul masculin; dar daca totusi o facem propun sa ... (vezi toată discuția)