avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Import/achizitie intracomunitara de produse alimentare ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Import/achizitie intracomunitara de produse alimentare ambalate

Buna ziua.
As dori sa import mod constant, pe baza de contract ferm, produse alimentare ambalate, in primul rand ulei de floarea soarelui din Bulgaria sau Turcia.
Trebuie sa obtin vreun certificat de la Ministerul Agriculturii sau de la Dirtectia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentara ?
Am fost la un comisionar in vama si in afara de nivelul taxei vamale(0% pentru import din Bulgaria si 0% pentru import din Turcia, daca uleiul este insotit de “certificat de origine ATR” !?????) nu a stiut(nu a vrut !?) sa-mi spuna altceva.
Am vazut ca se pomeneste in ofertele gasite pe internet de “certificat SGS” ; comisionarul in vama mi-a vorbit despre “certificat ATR”.
Puteti in concluzie sa-mi spuneti va rog ce documente privind calitatea/conformitatea uleiului imi trebuie pentru a putea fi importat din Bulgaria si Turcia si comercializat in Romania ?
Exista un site unde as putea gasi informatii despre asa ceva ?
Dar ce inseamna “tona metrica” , unitate de masura in care sunt facute ofertele pe internet, stie cineva sa-mi spuna ? Cate sticle de 1 litru de ulei de floarea soarelui “face” o tona metrica ?
Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Import turcia carmentudose01 carmentudose01 Buna ziua, As dori sa import in mod constant ulei de floarea soarelui din Turcia. Am fost la un comisionar vamal care mi-a spus ca marfa ar trebui insotita de ... (vezi toată discuția)
Ce se adauga la pret cif in port chindris_razvan chindris_razvan Vreau sa cumpar marfa de la importator,sau sa import direct[ulei alimentar,zahar,faina,etc],si am primit oferta de pret cif.as dori sa stiu ce cheltuieli ... (vezi toată discuția)
Acte necesare pt importul de alimente miromania2000 miromania2000 buna ziua as dori sa import din uniunea europeana produse alimentare, dulciuri ambalate,seminte de floarea soarelui ,ulei si a.m.d si nu stiu unde sa ma duc ce ... (vezi toată discuția)